Krever granskning av millionutbetalinger

Publisert

Erling Folkvord krever full granskning rundt millionutbetalingene til Oslo Kommune i forbindelse med sykehjemsprosjektet i Altea.

– Det er galskap å gå videre med sykehjemsbyggingen i Spania uten at millionutbetalingene til Axla Consulting blir gransket, sier Erling Folkvord til Nettavisen.

Folkvor mener det er høyst nødvendig å få klarlagt hvordan Axla Consulting kan ha fått utbetalt nærmere seks millioner kroner for byggelederansvaret når ingenting har blitt bygd. Og han mener dette bør skje i form av en granskning.

Videre sier han til Nettavisen at bystyret i Oslo må få et saklig grunnlag for å kunne beslutte hvorvidt kommunen skal gå videre med prosjektet eller ei.

For Rødts bystyrekandidat fremstår det som ”utrolig” at Oslo Kommune har klart å betale over 23 millioner til et sykehjemsprosjekt hvor det ikke en gang foreligger byggetillatelse.

– Det øremerkede tilskuddet fra Husbanken på 19 millioner kroner har rett og slett blitt brukt opp. Og Oslo kommunes advokat Carmen Sanz har helt sikkert taksameteret gående fortsatt, så her haster det med å få et godt beslutningsgrunnlag for bystyret, sier Folkvord til Nettavisen.

Erling Folkvord mener generelt at prosessen rundt sykehjemsprosjektet har vært for lukket. Og at Sylvi Listhaug tilsynelatende forsøker å dytte ansvaret over på bystyrekollega Merete Agerbak-Jensen, til tross for at det utvilsomt er Listhaug som har det politiske ansvaret for prosjektet, siden det er hennes avdeling som i sin tid inngikk avtalen med Omsorgsbygg.

Etter at en granskning er gjennomført vil Folkvord vurdere om det er nødvendig å anmelde saken slik at politiet kan avdekke eventuelle kriminelle forhold. Det er særlig utbetalingene til Axla Consulting han henviser til.

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter