Krever at kysttoget prioriteres

Publisert

Ordføreren i Altea, Jaume Llinares (Compromís), krever fortgang i prosessen med å forbedre toget langs kysten fra Alicante til Dénia, det såkalte «Trenet de la Marina». Mangel på investeringer gjør at toget forsetter med store forsinkelser og er generelt lite effektivt. Noe av årsaken til problemene er at deler av linjen kjøres av gamle diesellokomotiver fremfor moderne elektrisk trikk. Regionale myndigheter har i flere år lovet endringer, men uten at mye er gjort. I forbindelse med togets 100-årsjubileum krever både ordføreren i Altea og i Dénia nå fortgang i prosessen.

«Trenet de la Marina» går fra provinshovedstaden Alicante til Dénia helt nord på Costa Blanca. Den første delen av strekningen, Alicante til Altea, ble åpnet i 1914. Året etter ble togforbindelsen forlenget til Dénia. Jernbanens totale lengde er 92,7 kilometer og utgjør i dag en del av trikkesystemet i provinshovedstaden TRAM Metropolitano de Alicante (Linje 9). Det er imidlertid bare reisen fra Alicante til Benidorm som går med moderne trikk. Resten av strekket forbi Albir, Altea og ut til Dénia kjøres av gamle diesellokomotiver. Det gjør at reisende som skal videre i dag må bytte fra trikk til tog i Benidorm, noe som både er tungvint og lite tidsbesparende og gjør at mange velger andre reisemåter. Derfor har man lenge ønsket å utbedre linjen og forlenge trikkeforbindelsen helt ut til Dénia.

Les også: Toget til Altea 100 år

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter