Krever 8 år for Terra Mítica-leder

Publisert

Tidligere styreleder for fornøyelsesparken Terra Mítica i Benidorm, Luis Esteban, risikerer over 8 års fengsel for bedrageri. Esteban skal sammen med et større nettverk av forretningsmenn, leverandører og politikere har svindlet skattemyndighetene for millioner av euro da parken ble bygget. Blant de tiltalte er forretningsmannen Vicente Conesa, som risikerer over 26 års fengsel.

Byggingen av fornøyelsesparken Terra Mítica i Benidorm er blitt gjenstand for en av Comunidad Valencianas største svindel- og korrupsjonsskandaler. Tidligere styreleder Luis Esteban og andre fra parkens gamle ledelse står tiltalt for å ha operert med fiktive kontrakter, svindlet og unndratt skatt for flere millioner euro.

Saken ble oppdaget av spanske skattemyndigheter i 2005. Grunnet omfanget av etterforskningen og utallige innsigelser fra de tiltaltes advokater, kom ikke selve rettssaken i gang før i mars i år. Da stod hele 38 personer tiltalt. Dette tallet skal nå være redusert til 28 personer.

Luis Esteban er anklaget for omfattende skatteunndragelse og dokumentforfalskning og risikerer en fengselsstraff på 8 år og 10 måneder. For parkens eksdirektør Miguel Navarro er det lagt ned påstand om like lang straff, mens ansvarlig for kontrakter og oppdrag, Justo Valverde og teknisk leder Antonio Rincón, begge vil kunne få 8 år og 4 måneders fengsel.

De strengeste straffene i saken er det imidlertid firmaeiere og leverandører som risikerer. Forretningsmannen Vicente Conesa som er anklaget for å ha ledet et svindlernettverk der det ble operert med fiktive kontrakter i stort omfang kan få opptil 26 år og 4 måneder fengsel, mens to andre i nettverket, Antonio Moreno Carpio og José Luis Rubio, risikerer henholdsvis 48 år og 10 måneder og 43 år og 10 måneder.

Tema- og fornøyelsesparken Terra Mítica ble åpnet for publikum i 2000. Parken ble til som et samarbeidsprosjekt mellom regionale myndigheter og bankene CAM og Bancaja. Etter flere skandaler ble parken solgt for 67 millioner euro i 2012 til eierne av badelandet Aqualandia i Benidorm. Byggingen av anlegget skal i sin tid ha kostet mer enn 377 millioner euro.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter