Konkursras i Notarkjeden, beholder Spania-kontoret

Publisert

Tirsdag ble det kjent at 12 avdelinger av Notar-kjeden er konkurs, dette etter at kredittilsynet har trukket sin bevilgning. Samtidig avikler kjeden 44 gjeldstyngede meglerkontorer. 53 medarbeidere mister jobben i Norge tillegg til de 110 som allerede er sagt opp.

Flere Notars mange utlandskontor legges ned eller overtas av lokale agenter. Det er kontorene i Tyrkia, Italia, Hellas, Brasil m.m. forsvinner ut av kjeden. Meglerkjedens spania-kontor i Alfaz del Pi blir som eneste utlandskontor, ikke berørt av konkursene i Norge.

Daglig leder ved Notars spania-kontor, Thomas Gils, forteller til Spaniaposten at han ikke ser dette vil ha særlig effekt for dem.

– Vi får jo i teorien færre partnere i Norge når de legger ned kontorer over hele landet. Men jeg tror ikke det får særlig effekt i praksis. Dette er ikke kontorer som har jobbet særlig med Spania. Her fortsetter vi som før, avslutter Thomas Gils.

100-millioner tapt
Notars norske bankforbiendelse Nordea, stengte først meglerens bankkonti forrige uke, noe som førte til at flere meglere ikke fikk utbetalt sin lønn. Banken taper rundt 50 millioner kroner på konkursene i Notar.

Per Christian Voss er styreleder for Ekko Eiendom, morsselskapet til Notar Eiendom. Ifølge Voss har blant annet aksjonær Terje Stykket tapt mellom 40 og 50 millioner kroner på Notar-konkursene. Terje Stykket gikk så sent som i februar inn i det konkursrammede selskapet, og eier nå 55 prosent av aksjene.
Notar gikk over ende på grunn av for stor gjeldsgrad, internasjonal, finanskrise og totalhavari i eiendomsmarkedet, uttalte daglig leder i Notar Norge, Geir G. Hantveit. Kjeden trengte ifølge dem selv ca. 70 millioner kroner i frisk kapital for å drive videre noe ingen var villige til å spytte inn i selskapet.

Uten bakkekontakt

Dokumentet Adresseavisen har fått tilgang til, forteller om ambisiøse vekstplaner i Notar kjeden. Planen var at overskuddet etter skatt skulle firedobles fra 19 millioner kroner i 2007 til 75 millioner i 2010. Samtidig skulle omsetningen økes fra 250 til 360 millioner kroner.

Fem millioner i fallskjerm

163 meglere mistet jobben, og 56 Notar-kontorer legges med. Toppsjefen har uansett sikret seg godt da han signerte signerte i mars. Hantveit begynte i jobben 1. september, ifølge Finansavisen tar Hantvedt med seg fem millioner kroner fra det konkursrammede selskapet.

Norges Eiendomsmeglerforbund regner med at ca. hver tredje norske meglerforetak vil bli lagt ned som følge av situasjonen i det Norske eiendomsmarkedet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter