Kommunen tapte sak om spøkelsesbygg fra 2003

Publisert

Kommunen har tapt rettsaken mot utbyggeren av hotellet Atrium Beach i La Cala, mellom Benidorm og Villajoyosa. Det halvferdige storhotellet har skjemmet strandpromenaden med sine rustne gjerder og heisekraner i snart 20 år.

Kunne få betale for å gå rundt reglene

Prosjektet ble stoppet i sin tid etter at byggemassen overskred det som generalplanen ga rom for. Kommunen krevde å få overta nabotomtene fra utbyggeren mot å tillate at hotellet kunne bygges videre med det arealet man faktisk hadde oppført. I tillegg krevde kommunen 1.5 millioner Euro fra utbyggeren

Dommen sier at kommunen må returnere hotellet til utbyggeren i tillegg til tre tomter på til sammen 22.000m2 i det samme området i første linje til stranden. Også beløpet på 1.500.000 Euro må kommunen levere tilbake.

Eier av hotellet er det samme selskapet som eier hotel-kjeden “Magic Costa Blanca”.

Kan risikere at bygget rives

At eieren nå får bygget og tomtene tilbake betyr ikke at prosjektet kan gå videre. Det er en egen rettsprosess for dette og det verste utfallet for utbygger kan bli at det kommer et krav om at det må rives. Selskapet har en anke inne til behandling i spansk høyesterett.

Samme problem på promenaden i Albir

Albir har hatt en liknende situasjon med Hotel Kaktus, også på strandpromenaden. Hotel Kaktus endte opp med å stå som et spøkelsesbygg etter at det også her var bygget for mye. “Kompromisset” som ble gjort med Alfaz del Pi kommune til slutt var å “stenge av” baksiden av hotellet så den delen man bruker er ihht til reguleringsplanen. Bebygget areal forble det samme men man fikk likevel sin åpningstillatelse fra kommunen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter