Kommunen gir sosialhjelp

Publisert

Altea kommune vil yte hjelp til innbyggere som sliter økonomisk. Kommunestyret vedtok nylig en midlertidig hjelpeordning som innebærer at barnefamilier og andre som trenger det nå kan søke om støtte til mat, strøm, gass, vann og andre basisprodukter. Stønadene gjelder kun for kortere perioder og er ment å hjelpe de som trenger det mest. For å motta støtte må man ha bodd minst seks måneder i kommunen.

Det er ikke første gang kommunen i Altea vedtar ekstraordinære hjelpeordninger. Også tidligere er det gitt spesielle stønader til trengende, blant annet i fjor da det ble opprettet en ordning for å hjelpe gjeldsofre som har fått hjemmet sitt solgt på tvangsauksjon.

Å gi sosial hjelp er i utgangspunktet statens ansvar og skal gjelde likt for alle som bor i Spania. Man ser imidlertid at de statlige velferdsordningene svikter og at flere som burde ha hatt krav på hjelp ikke får det.

Regjeringen er flere ganger blitt kritisert for ikke å få på plass ordninger som sikrer sosiale stønader til de fattigste. Undersøkelser viser at konsekvensene av finanskrisen og innsparinger de siste årene har gjort situasjonen verre for mange. Nærmere 4,8 millioner spanjoler er arbeidsledige og tusenvis har sett seg nødt til å gi opp hjemmene sine fordi de ikke klarer å betjene husleie og lån. Blant annet er Comunidad Valenciana, som Altea kommune tilhører, en av de regionene i Spania der det er avsagt flest dommer på husutkastelse det siste året.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter