Kommuneledelsen i Alfaz etterforskes

Publisert

PSOEs kommuneledelse i Alfaz del Pi skal etterforskes for uregelmessigheter i forbindelse med subsidiene til hundemottaket Asociacion Auxilio Animales. Mottaket ble stengt i november i fjor grunnet mistanke om dyremishandling og administrative mangler. Kommuneledelsen ble anmeldt av opposisjonspartiet Partido Popular tidligere i år for å ha gitt støtte til mottaket selv om de kritikkverdige forholdene var kjent. Dommeren som har ansvaret for saken har nå funnet grunn til å gå videre med etterforskningen.

Asociacion Auxilio Animales i Alfaz del Pi ble åpnet slutten av 1990-tallet. De siste årene har det kommet sterk kritikk av driften av stedet med opplysninger om mangelfull oppfølging av dyrenes helsetilstand, ernæring og hygiene. Disse forholdene skal kommunen ha blitt informert om. Likevel fortsatte PSOEs ledelse i Alfaz med ordfører Vicente Arques i spissen å subsidiere mottaket, en støtte som ble gitt helt frem til stedet ble stengt i november fjor. I følge avisen ABC har mottaket de siste syv årene fått tildelt til sammen 100.000 euro av den nåværende kommuneledelsen.

Det skal være samlet inn omfattende dokumentasjon i saken fra både kommunen i Alfaz del Pi, fra inspektørene fra regionsadministrasjonen i Valencia og fra politiets miljøenhet Seprona. På bakgrunn av disse opplysningen vil dommeren i saken nå kalle inn til avhør av en rekke personer, inkludert administrativt ansatte i Alfaz kommune og medlemmer av den politiske ledelsen.

Les også:

Hundemottak skal etterforskes

Reddet av norske Rita

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter