Kommuneansatte involvert i eiendomssvindel

Publisert

Salget av en rekke eiendommer i området El Áramo i Altea er under etterforskning. Det aktuelle arealet skal opprinnelige ha tilhørt kommunen, men ble overtatt av et firma som solgte eiendommene videre til en gruppe russiske investorer. Aktoratet i saken mener det er grunn til å tro at salget var en planlagt svindel der dokumenter ble forfalsket og der numrene på skjøtene egentlig tilhørte overtagelser som ble gjort for ca. tjue år siden. I følge kilder til avisen Información skal tre tidligere ansatte i Altea kommune være blant de tiltalte.

Tomtearealene skal tilsammen ha vært på nærmere 30 hektar og ble solgt i 2009 for 2,5 millioner euro. Eiendommene som ligger i området El Áramo var angivelig regulert som grønn sone, men ble solgt som utbyggbar tomt. Bedrageriet skal ha skjedd ved hjelp av tre ansatte i kommunen, den ene sjef i seksjon for byutvikling og de to andre arkitekter. Totalt tjue personer står tiltalt i saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter