Klem-skulptur på strandpromenaden i Altea

Publisert

Maleren, gravøren, skulptøren og læreren José Díaz Azorín, kjent under kunstnernavnet Pepe Azorín, har blitt hedret i Altea med installasjonen av skulpturen “L’abraç” på den nye promenaden Paseo de la Playa del Bol. Utstillingen ble innviet i dag i nærvær av det nye kommunestyret.

1900 kilo

Kunstverket, som er laget av kunstneren som har bodd i Altea i mer enn 45 år, veier nesten to tonn, nærmere bestemt 1900 kilo, og er 2,20 meter høyt. Det er plassert midt på promenaden, som er 1,70 meter på hver side. Azoríns skulptur viser to nakne overkropper som omfavner hverandre, en mann og en kvinne med sammenlagte hoder. Ifølge forfatteren symboliserer skulpturen “kjærlighet”.

45 år i Altea

“Jeg vil gjerne uttrykke min takknemlighet til rådhuset i Altea for at de har gitt meg lov til å installere denne skulpturen i byen, en by som jeg elsker og har bodd lykkelig i i 45 år. Jeg håper at innbyggerne i Altea, Alteanos og besøkende vil glede seg over dette verket som symboliserer min kjærlighet til Altea”, sa Pepe Azorín i sin tale under arrangementet.

Fra Murcia

Pepe Azorín ble født i Yecla (Murcia) i 1939 og bosatte seg i Altea i 1979. Han ble uteksaminert i billedkunst ved Escuela Superior de San Carlos i Valencia i 1960. Hans kunstneriske arbeid, som særlig er konsentrert om studier og volumetrisk behandling av menneske- og planteformer, med et helt særegent plastisk språk, har vært gjenstand for studier og publikasjoner og er representert i spanske og utenlandske museer. Siden hans første utstilling i 1962 har han hatt mer enn 80 utstillinger, både individuelle og kollektive, i Spania og i land som Norge, Finland, Italia, Argentina, Brasil, Mexico, Sverige, USA, Egypt og Frankrike. Han har utgitt en rekke grafiske verk, blant annet skulpturene “Dibuixar l’espai” (Drawing Space). Som lærer har han vært professor i tegning på videregående skole og foreleser ved universitetet i Alicante.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter