Kjempe-fyrverkeri i Altea 12. august

Publisert

Fyrverkeriet som følger bydels-festivalen for La Olla, Castell de l’Olla, er en av Spanias mest spektakulære. Fra et halv dusin flåter skyter man opp tonnevis med fyrverkeri i et show som drar titusenvis av tilskuere fra hele Spania og internasjonalt.

Fyrverkeriet for den 35. utgaven av Castell de l’Olla i Altea vil bli skutt opp av selskapet Pirotecnia Vulcano. Brorskapet som står bak fiestaen i Altea har etter beslutning fra styret kunngjort dette valget etter en lang prosess med møter med det de sier er de beste pyroteknikerne i hele Spania.

Kontroversielt for mijøet

Møtene dreide seg om forberedelser, produksjons- og produksjonsprosesser, designprogrammering av selve fyrverkeriet og ikke minst om de beste tiltakene for å ta hensyn til miljøet. Festivalen er kontroversiell i Altea med tanke på at flere hundre kilo krutt ender opp i bukta. I tillegg er det lite tvil om at både lys og bråk fra fyrverkeriet skremmer vettet av et utall dyr i området. Øya utenfor La Olla er et unikt sted for hekkende sjøfulger. I august når fyrverkeriet skytes opp er øya full av unge fugler.

Jose Pérez Gorgoll, president i lauget Castell de l’Olla de Altea sier om valget:

– Det har vært en svært gjennomtenkt beslutning med tanke på det mesterlige referansenivået som RICASA har etterlatt seg. De tre finalistbedriftene var på et fremragende nivå, og vi har jobbet svært hardt med valget. Vi ble overbevist av Vulcano, som kommer til å glede oss med et fantastisk ild-, lyd- og lysshow, og fremfor alt med stor respekt for miljøet, noe som var hovedkravet. Det var et spørsmål om å gjøre det lille ekstra, for vi har jobbet hardt og forbedret oss på dette området i mange år.

Lørdag 12. august

Årets Castell de l’Olla de Altea avfyres lørdag 12. august ved midnatt,
Arrangementet er sponset av: Altea rådhus, Diputación de Alicante-Patronato Costa Blanca, Generalitat Valenciana, Rover-Alcisa, Fundación Caixaltea, Hospital IMED Levante, Hotel SH Villa Gadea, Hotel Cap Negret og Spagnolo-Valencia, samt lokale hotelleiere og anonyme enkeltpersoner.

Om Castell de l’Olla-lauget

Castell de l’Olla arrangeres av Cofradía del Castell de l’Olla, en ideell organisasjon som ble stiftet i 1987 av en gruppe på 30 medlemmer som år etter år legger ned mye arbeid og kjærlighet for at dette arrangementet, som posisjonerer merkevaren “Altea” i hele Spania, skal fortsette å bli arrangert og ikke miste sin egenart.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter