Katteproblem i Alfaz del Pi

Publisert

Alfaz del Pi kommune vil gjøre noe med den stadig voksende bestanden av villkatter. I følge en ny telling finnes det minst elleve kolonier spredt rundt i byen, til sammen rundt fire hundre katter. Kommunen har ved hjelp av frivillige nå satt i gang et prosjekt med sterilisering, der hensikten er både å kontrollere bestanden og bedre kattenes kår. Kommunens helsetilsyn har budsjettert med 9.000 euro i året til formålet. Samtidig opplyses det at prosjektet først og fremst er basert på frivillig innsats, foreløpig bestående av rundt 40 personer. Kommunen håper at flere vil melde seg på.

Prosjektet for kontroll med villkattbestanden i Alfaz del Pi er i gang, Capturar-Esterilizar-Soltar (CES). Ved hjelp av frivillig innsats skal kattene som navnet tilsier fanges, steriliseres og slippes fri igjen. Oppfølging med mat, drikke og tilsyn fra veterinær er en del av programmet. Målet med kampanjen er på en side å få kontroll med den stadig økende bestanden av villkatter i byen, på en annen å bedre vilkårene for de kattene som allerede lever i koloniene.

Kommunens helsetilsyn har foreløpig budsjettert med 9.000 euro i året til saken. Samtidig opplyses det at prosjektet først og fremst er basert på frivillig innsats. Dyrevernorganisasjoner og innbyggere generelt i Alfaz del Pi skal bidra til fangingen av kattene som så fraktes til klinikken for sterilisering. Til nå skal rundt 40 personer ha meldt seg på programmet. Kommunen håper at flere vil være med og oppfordrer folk til å ta kontakt.

Foto: Illustrasjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter