Kattene i Alfaz del Pi steriliseres

Publisert

Rådhuset i Alfaz del Pi skal på nytt sterilisere gatekatter i kommunen. Det er satt av 12.000 Euro til formålet. Fem veterinær-klinikker deltar i prosjekter. Dette betyr at frivillige og naboer kan ta med seg katter til veterinærene som er med på prosjektet. Der vil kattene bli sterilisert uten kostnad for publikum.

De som er med på prosjektet er Hospital de Día La Creu, Clínica PLAYALBIR, Goldcup S.L og Clínica El Valle.

Rådhuset sier at prosjektet handler om å kontrollere bestanden av katter i kommunen på en etisk forsvarlig måte. Man ser ofte større andel løs-katter i turistkommuner. Utlendinger som er her deler av året forer gjerne dyrene mens man er her men overlater dyrene til seg selv når de reiser tilbake til sine hjemland.

I tillegg er det mange enslige som aktivt forer gatekatter på bestemte steder i byen. Dette bidrar til å øke bestanden og at kattene oppholder seg mer på disse stedene. Det er forbudt å fore dyr ute i det offentlig rom, det vil si i gaten, parken eller på andre offentlige plasser.

Dersom man vil hjelpe en løs-katt bør man ta de med seg hjem, eller fore dem fast på privat eiendom. Kattene bør fanges inn så de kan bli sterilisert og få sine vaksiner etc. Dersom man ikke makter det selv ringe Clínica Veterinaria Vetmovil, disse er med på kommunens prosjekt, de har utstyr til å fange inn og transportere kattene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter