Søppel fra markeder skal vekk fra naturen

Publisert

Altea kommune vil ha slutt på forsøplingen fra byens markeder. Flere tiltak er satt inn for å bevisstgjøre selgere, slik at søppelen ikke havner i naturen. Et av områdene som er spesielt utsatt er elven Algar.

Det skal være markedet ved parkeringsplassen ved elven Algar som gjør at plastemballasje og annet søppel finner veien til vannet. Foruten en nye holdningskampanje blant selgerne er det satt ut nye containere som skal hindre søppelet i å spre seg. Selgerne har også tildelt egne søppelposer til bodene.

I følge uttalelser fra kommunen til avisen Información har man allerede i flere måneder jobbet med å begrense forsøplingen fra byens markeder. Blant annet er frukt- og grønnsaksmarkedet flyttet til La Nucía-avenyen og flere møter er blitt holdt med selgerne.

Kommunen opplyser at arbeidet vil fortsette fremover. Nye kommunale forskrifter skal også bidra til å innskjerpe praksisen, slik at man kan få en endelig slutt på forsøplingen. Også den frivillige organisasjonen Asociación De Amicitia bidrar i kampanjen, i samarbeid med kommunen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter