12 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.3 C
Las Palmas de Gran Canaria

Kampanje mot bobiler langs kysten

Kommunene nord på Costa Blanca har innledet sommerens «kampanje» mot bobiler langs kysten. Oppsynet med den ulovlige campingen skal allerede være i gang i Benidorm, Alfaz del Pi, Altea, Finestrat og Villajoyosa. Turister som ikke innretter seg etter advarsel risikerer bøter.

Hvert år fylles parkeringsplasser ved strender og kystnære områder nord på Costa Blanca opp med bobiler fra inn- og utland. Pågangen tiltar når sommerværet kommer. I følge Alicante-avisen Información er allerede kommuner i distriktet i Marina Baja som Benidorm, Alfaz del Pi, Altea, Finestrat og Villajoyosa i gang med å bekjempe opphopingen av bobiler på bestemte steder. Dersom eierne av bilene ikke fjerner seg etter advarsler, vil de kunne bli bøtelagt.

Foruten den enkelte kommuneadministrasjonen skal det også være kommet innspill fra campingplassene i distriktet. Bransjeorganisasjonen i Marina Baja opplyser at det finnes rundt 11.000 plasser til utleie ved distriktets campingplasser. Ønsket om å campe ulovlig på parkeringsplasser skyldes med andre ord ikke mangel på lovlige løsninger. Kommunene regulerer selv forbudene. Det vises også til at den spanske kystloven inneholder et eksplisitt forbud mot camping langs kysten.

Les også: Klager på «invasjon» av bobiler

Relaterte saker

- Advertisement -