Kampanje mot bobiler langs kysten

Publisert

Kommunene nord på Costa Blanca har innledet sommerens «kampanje» mot bobiler langs kysten. Oppsynet med den ulovlige campingen skal allerede være i gang i Benidorm, Alfaz del Pi, Altea, Finestrat og Villajoyosa. Turister som ikke innretter seg etter advarsel risikerer bøter.

Hvert år fylles parkeringsplasser ved strender og kystnære områder nord på Costa Blanca opp med bobiler fra inn- og utland. Pågangen tiltar når sommerværet kommer. I følge Alicante-avisen Información er allerede kommuner i distriktet i Marina Baja som Benidorm, Alfaz del Pi, Altea, Finestrat og Villajoyosa i gang med å bekjempe opphopingen av bobiler på bestemte steder. Dersom eierne av bilene ikke fjerner seg etter advarsler, vil de kunne bli bøtelagt.

Foruten den enkelte kommuneadministrasjonen skal det også være kommet innspill fra campingplassene i distriktet. Bransjeorganisasjonen i Marina Baja opplyser at det finnes rundt 11.000 plasser til utleie ved distriktets campingplasser. Ønsket om å campe ulovlig på parkeringsplasser skyldes med andre ord ikke mangel på lovlige løsninger. Kommunene regulerer selv forbudene. Det vises også til at den spanske kystloven inneholder et eksplisitt forbud mot camping langs kysten.

Les også: Klager på «invasjon» av bobiler

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter