Kaller beskyldningene fra Oslo kommune “en skandale”

Publisert

Ricardo Costa, generalsekretær for Partido Popular i Valencia provinsen, kaller i en kommentar til “El Mundo” beskyldningene Oslo Kommune retter mot sin egen spanske entreprenør i saken for ”totalt skandaløse” dersom de skulle vise seg å være korrekt.

Oslo kommune har anmeldt entreprenøren Covalencia S.A. for forsøk på korrupsjon etter at det skal ha blitt fremsatt ønsker om bestikkelser i et møte mellom entreprenør og Oslo kommunes advokat i Spania, pengene skulle angivelig ”kjøpe” en byggetillatelse til prosjektet hvor Oslo kommune hadde kjøpt en i utgangspunktet ikke bebyggbar tomt (rustico). Det skal ha bli bedt om totalt 220.000 euro, hvorav Oslo kommunes advokat hevder 20.000 euro var til ”noen” på rådhuset i Altea og 200.000 var til ”noen” i fylkes-administrasjonen i Valencia. Pengene skulle angivelig gå til å “fikse” en byggetillatelse Oslo kommune ser ut til å ha problemer med å få i forbindelse med oppføringen av et sykehjem i Altea.

Ricardo Costa har bedt om at en granskningskommunsjon skal nedsettes i saken som han mener man må til bunns i. Costa sier denne saken i høyeste grad kan skade imaget til Valencia provinsen og Costa Blanca.

Det norske utenriksdepartementet har utstedt en offentlig klage over det angivelig forsøket på korrupsjon.

Ricardo Costa med egne ”korrupsjonsproblemer”
Høyesterett i Valencia har akseptert anklagene rettet mot Partido Popular sin generalsekretær i Valencia, Ricardo Costa og hans president Francisco Camps. Begge må nå svare for de anklagene som er rettet mot den i den pågående korrupsjonsskandalen ”Gürtel” ledet av Spanias internasjonalt kjente dommer Baltazar Garzón.

 

Les mere:

Redaktørens kommentar: 

Farse om Oslo kommunes planlagte sykehjem i Altea.


Gürtel saken:

Beviser mot Costa og Camps

Paranoiatilstander i PP i Valencia
PP sekretær trekker seg
Flere PP ordførere går av
Mistanken mot PPs kasserer består
Stadig sterkere mistanke mot Camps (PP)

 

Om norske kommuners etableringer i Spania:


2001: Hva skjer på La Huerta ?

2001: Besøk på Bærum´s recidencia i Altea

2005: Oslo sier tja til sykehjem

2005: Oslo kommune med omsorshjem i Altea

2002: Frem og tilbake om eldreomsorg i Spania

2002: Bærum kommune åpner rehabiliteringssenter i Altea
2002: Brannsikkerhet ikke tatt på alvor ved “Casa Bærum”

2002: Bærum kommune med brannslukking i Altea

2003: Vennskapsavtale mellom Altea og Bærum
2008: Oslo kommune anmelder utbygger i korrupsjonsak

Les mer om norske kommuners “etableringer” i Spania (Spaniaguiden.no)

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter