Jazz-festival hele september starter i morgen med en gratiskonsert

Publisert

I morgen, lørdag 2. september, starter den 30. “L’Alfàs en Jazz”-festivalen med en gratiskonsert med Alberto Tarín Quartet i Eucalyptus Park, i strandområdet i Albir. Konserten sammenfaller med mat- og vinarrangementet Albir Wine Lover. Dette markerer starten på festivalen, som feirer sitt trettiårsjubileum i 2023.

Konserten med Alberto Tarín Quartet begynner kl. 21.00. I tilfelle regn vil konserten bli flyttet til auditoriet i Casa de Cultura, der det også er gratis adgang så lenge det er plass i salen. Dette ble kunngjort av kulturrådmannen i l’Alfàs, Manuel Casado, som inviterte alle som elsker jazzmusikk i provinsen til å komme til l’Alfàs del Pi i september og nyte de mange konsertene som står på programmet, og som dekker mange av jazzens ulike stilarter.

“En festival som gjennom hele sin historie har opplevd jazz på en spesiell og unik måte, og som har blitt en referanse i hele provinsen”, la Manuel Cadado til.

Den trettiende utgaven av festivalen byr på fire konserter som finner sted lørdagene 2., 9., 16. og 23. september kl. 21.00.

Den 30. “L’Alfàs en Jazz”-festivalen åpnes av Alberto Tarín Quartet. Denne kvartetten tar oss med inn i en verden av blues og soul, med jamaicanske innslag, med mange originallåter og gjenskaper også sanger fra nyere tid og tilpasser dem til vår tid. Musikalske skatter som er skjult i de store hitlistene, men som hyller skjønnheten og innflytelsen fra afroamerikansk musikk, med blues som en rot, med forfattere som Commodores, J J Cale, Bob Marley, Lonnie Johnson, Albert Collins, Al Green…

Karrieren til de fire musikerne som utgjør denne kvartetten er omfattende. Alberto Tarín (gitar og vokal), som har bidratt til spansk populærmusikk i mer enn 30 år, har spilt og arrangert for noen av de mest kjente gruppene på den spanske musikkscenen, blant andre Mecano, Seguridad Social, Raimundo Amador og Lolita Flores. Albertos forhold til jazzmusikken begynte på 70-tallet. Han har akkompagnert det legendariske jamaicanske bandet The Skatalites på konserter i Spania, Nederland og Frankrike. Han har også akkompagnert Rita Marley på en av hennes spanske konserter og har delt scene med den legendariske gitaristen Carlos Santana.

Kvartetten kompletteres av Santi Navalón (keyboard), Xavier Alamán (bass) og Rafa Villalba (trommer), musikere med lang erfaring. De kommer til l’Alfàs del Pi med en konsert der det ikke vil mangle på store klassikere, et speilbilde av musikken som renner i årene deres.

De andre konsertene som står på programmet for denne 30. utgaven av L’Alfàs en Jazz-festivalen er: lørdag 9. mai Claudio Piastra Quartet, lørdag 16. mai Pepe Zaragoza Quintet og lørdag 23. mai Bárbara Breva Band. Alle kl. 21.00 i auditoriet i Casa de Cultura.

Billetter til disse tre konsertene kan kjøpes i Casa de Culturas billettluke fra mandag til fredag, fra kl. 9 til 13. Også en time før hver konsert. Prisene – 5 euro – er de samme som ved tidligere konserter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter