Jaktet på eksministers luksusyacth i Altea

Publisert

Guardia Civil var i slutten av mai å se i yacht-havnen Campomanes i Altea. De var på jakt etter en eller flere luksusbåter man kunne knytte til den nå fengslede tidligere arbeidsminister og regional politiker Eduardo Zaplana fra Partido Popular.

Terra Mitica underslaget

Politiet slo til mot politikerens bolig i Valencia etter at man oppdaget forsøk på å hvitvaske et pengebeløp på rundt 10 millioner Euro. Zaplana er mistent for å ta krevd store beløp som “kommisjon” knyttet til prosjekter under hans periode som politiker i Valencia-regionen. Han var blant annet ordfører i Benidorm i en periode og utbyggingen av Terra Mitica er blant de prosjektene hvor man mistenker penger skal ha kommet på avveie.

Zaplanas luksusvilla i Benidorm har blitt ransaket og Guardia Civil troppet også opp i Altea hvor Zalpana ofte har vært å se ombord i eksklusive yachter og på dyre restauranter i Campomanes. Havnen ble bygget under Partido Populars glans-periode i Valencia regionen og var ment å være Costa Blancas svar på Marbella, noe som var i tråd med Partido Populars ambisjoner for Altea under tidligere ordfører Miguel Ortiz.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter