IRA-drapsmann bak for grovt innbrudd og kidnapping

Publisert

Mannen brøt seg inn i en bolig i La Nucia mens eieren, en forretningsmann, var til stede. Offeret beskriver i retten at han ble overfalt av to maskerte menn som kastet han i gulvet og truet han med kniv. Mannen som bodde i boligen, en 79-åring, ble bundet og fikk en pose over hodet. Han ble så ført videre inn i boligen hvor det allerede fantes en kvinne bundet med plastbånd og tape over munnen, mannens partner. Mennene hadde dradd henne ut av badekaret etter håret.

Fikk 8.000 Euro

Gjerningsmannen skal da ha fortalt offeret at han var en “leiemorder” fra IRA, den Irske Republikanske Hæren. De kreve en million Euro og påpekte at de viste at offeret nylig hadde kjøpt seg en luksusbil og var i ferd med å kjøpe en bolig i området for denne summen. Gjerningsmennene fortalte at de var blitt betalt 30.000 Euro for å drepe forretningsmannen og hente pengene. Offeret skal ha tilbudt å betale 60.000 Euro for å få slippe unna. Dette ble avvist, gjerningsmennene skal ha sagt at de selv ville bli drept om de slapp offeret løs.

Mishandlet i flere timer

Det som fulgte varte i flere timer. Mannen skal gjentatte ganger ha blitt overfalt med en “elektrisk pistol” og slått med hammer. Det ble truet med at man ville bruke en saks mot mannens testikler. Gjerningsmennene simulerte flere ganger å kvele mannen med plastposen over hodet. Man ble også tvunget til å puste inn løsemiddel.

Overfallet endte i det mannen ba om å få gå på do. I boligen var det “en tunell” ut til garasjen. Han løp mot denne etter å ha skrudd av strømmen i boligen ved å fjerne hovedsikringen på vei til badet.

Politiet sa i domstolen at man fant paret løpende i gaten, uten særlig tøy, i ført et laken.

Saken er nå oppe i domstolen i Benidorm. Påtalemyndigheten krever 19 års fengsel for de tiltalte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter