Internasjonalt kor med norske sangere

Publisert

De hollandske musikerne Ruth Zange og Aureo Vermaes står bak det nystartede koret Joyful Gospel Costa Blanca. Koret har i dag 25 medlemmer av ulike nasjonaliteter, blant dem også nordmenn. Koret har øvinger på Teatro del Sol i Bella Horizonte. Zange og Vermaes er begge profilerte artister i hjemlandet, blant annet for sin deltagelse i «Voice of Holland».

De hollandske musikerne Ruth Zange og  Aureo Vermaes står bak det nystartede koret Joyful Gospel Costa Blanca. Koret har i dag 25 medlemmer av ulike nasjonaliteter, blant dem også nordmenn. Koret har øvinger på Teatro del Sol i Bella Horizonte. Zange og Vermaes er begge profilerte artister i hjemlandet, blant annet for sin deltagelse i «Voice of Holland».

De to hollenderne har i tillegg opptrådt på festivaler og deltatt i  ulike show.  I Holland har de sitt eget gospelkor bestående av åtte profesjonelle musikere som reiser rundt og opptrer på ulike teatre i tillegg til arrangementer og seremonier. Tilsammen har dette koret besøkt 33 teatre i Holland.

Zange er sanger, mens Vermaes er pianist og gitarist.  Ruth Zange har også vært kordame for det kjente nederlandske rockebandet The Golden Earring.

Paret har en lidenskap for amerikansk gospel. Det er denne sjangrene de nå ønsker å dele med andre sangfugler i området.

I november arrangerte Zange og Vermeas workshop ved Teatro del Sol. Her fortalte Ruth Zange om  den amerikanske gospelens opprinnelse og om hvordan slavene gjennom sangen kommuniserte med hverandre på. Workshops er et ledd i teambuilding for grupper og næringslivet. Paret har fra før erfaring med workshops i hjemlandet.

Da paret ankom Spania, hadde de planer om å starte en indonesisk restaurant. Disse ble skrinlagt til fordel for cateringfirmaet Saborindo, som de i dag driver ved siden av musikken.

Ruth Zange presiserer er alle velkommen i koret og uansett tro og bakgrunn.

-Mange tror de må være med i en menighet for å delta. Men dette er en utbredt misforståelse. Gospel er en sjelfull og inspirerende sjanger. Også blir man så glad når man synger gospel!

-Det eneste man trenger er entusiasmen. Resten kommer av seg selv. Armer og føtter vil straks bevege seg i takt med rytmene og man blir så glad! Historien ligger i sangen. Noen av balladene er så vakre at de gir en gåsehud, sier Zange.

Koret holder til i Teatro del Sol i La Nucia hvor de øver hver lørdag klokken 11. 00. Man betaler seks euro for hver deltagelse.

-Alle er altså velkomne, understreker Zange.

Planen er å bygge opp et internasjonalt gospelkor på Costa Blanca. Med 25 medlemmer er de et skritt på veien.


Av. Inger Kristin Wessel

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter