Internasjonale matdager i Altea

Publisert

Den utmerkede gastronomiske variasjonen som Altea har å tilby, kan nytes på en «spesiell og eksklusiv» måte, ifølge det som ble sagt tirsdag av handelsrådmann José María Borja under presentasjonen av den II Jornadas de Cocina Internacional (Internasjonale matdagene) som vil finne sted i kommunen mellom fredag 17. og søndag 26. «Med deltagelse av tretten restauranter i byen som vil tilby retter fra Amerika, Afrika og Europa». Arrangementet er organisert av Asociación de Hosteleros y Empresarios de Altea (AHEA) og handelsrådmannen i samarbeid med Gastro Eventos og Cañavate Distribuciones.

José María Borja fremhevet suksessen med disse dagene, «siden det i sin andre utgave nesten har blitt en dobling av antall deltakende restauranter til totalt tretten med forskjellige kulinariske tilbud». I denne forbindelse har ordføreren oppgitt de deltakende restaurantene og maten fra deres respektive land som de tilbereder, i følgende liste: Orale Wey (Mexico), El Tajín de Oro (Marokko), El Austríaco (Østerrike), Pedacitos (USA), Bodegón Tío Ennio (Argentina), Ca Mezquida (Marokko), Talaia Espai Mediterrani (Mexico), Casa Vital (Norge), Café Bistro Nou Fornet (Frankrike), Carnicero Loco (Sveits), Himalaya Tandoori (Nepal), Plan B (Bulgaria) og Río Chico Gastrobar (Venezuela).

Kulturell gastronomisk attraksjon

Rådmannen har understreket at disse dagene «utgjør en kulturell gastronomisk attraksjon på grunn av mangfoldet av kjøkken vi har i Altea. Nå er det et godt tidspunkt å fremheve dem, fordi de beriker oss, er en del av vår kultur og er en del av hverdagen i vårt samfunn, som et eksempel på mangfoldet og diversiteten blant alle verdensborgere som har valgt å bosette seg i Altea, starte virksomheter her og gjøre sin gastronomi kjent for innbyggerne i Altea og alle som ønsker å være med oss under disse dagene», la han til.

Borja takket også Asociación de Hosteleros y Empresarios de Altea, Cañavate Distribuciones og Gastro Eventos for deres samarbeid om arrangementet, «og spesielt de deltagende restaurantene for deres vilje og innsats, som for noen innebærer en stor innsats å være en del av arrangementet. Uten restaurantene ville arrangementet ikke eksistert», avsluttet han.

Under presentasjonen av den andre utgaven av Jornadas de Cocina Internacional ble det servert noen retter tilberedt av flere av de deltagende restaurantene for å smake på dem «in situ». Presidenten for AHEA, Juan Abril, fremhevet mangfoldet av retter som ble servert og takket restauranteierne for deres deltagelse, samtidig som han betegnet denne andre utgaven som en «suksess» «på grunn av mangfoldet av deltagende kjøkken».

På den annen side fremhevet koordinatoren for arrangementet og ansvarlig for Gastro Eventos, Mario Ayús, det faktum at presentasjonen av denne konferansen sammenfaller med feiringen av Verdensdagen for hotell- og restaurantbransjen, 14. oktober, og han bekreftet at konferansen «viser kvaliteten på hotell- og restaurantbransjen i Altea».

Ayús har påpekt at «det er viktig å fremme gastronomien fordi den er en drivkraft for økonomien i Altea. Med arrangementer som dette, som fremmer internasjonal gastronomi, fremmes også kulturen, fordi vi til syvende og sist lærer kundene å kjenne andre typer mat og andre skikker, noe som gjør det mulig å tilegne seg variert gastronomisk kunnskap uten å måtte forlate Altea».

Til slutt takket Javier Cañavate arrangørene for «at de har invitert Distribuciones Cañavate til å delta på dette arrangementet. Jeg synes det er fantastisk at man på 10 dager kan nyte så mange forskjellige gastronomier, noe som viser den kulinariske mangfoldigheten i Altea».

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter