Ingen vil selge skandaletomta i Altea

Publisert

Oslo kommune har fått byggetillatelse på skandaletomta i Altea, men ønsker ikke å bygge nytt sykehjem likevel. Bystyret i Oslo har vedtatt å selge tomta og Omsorgsbygg har fått i oppgave å gjennomføre selve salget sammen med megler. Utordringen er imidlertid at ingen meglerhus vil påta seg oppdraget. Oslo kommune skal nå sende ut ny forespørsel til eiendomsmeglere, for å se om det kan finnes en løsning. Etter hva SpaniaPosten erfarer operer Oslo kommune med en pris som ligger mange ganger over hva man ellers tar betalt for slike tomter i Altea-området.

Det at ingen vil påta seg jobben med å selge tomta i Altea topper en ellers sørgelig historie. Det er åtte år siden kommunen kjøpte tomta for å bygge nytt sykehjem, men alt gikk galt og hele prosjektet er for lengst karakterisert som hovedstadens største skandale i moderne tid.

I slutten av september fikk Oslo kommune endelig byggetillatelse, men da var tålmodigheten for lengst slutt hos politikerne som for lengst hadde vedtatt å skrinlegge planene og selge tomta. Byggetillatelsen gjelder kun for seks måneder, så kommunen har hastverk.

        Vi har vært i kontakt med flere meglerhus, hvorav tre ble med i selve konkurransen. Ingen av de inviterte kom med noe tilbud innen fristen, som gikk ut forrige uke, og dermed har vi avlyst hele konkurransen i denne omgang, opplyser administrerende direktør i Omsorgsbygg i Oslo kommune, Per Morten Johansen til SpaniaPosten.

Omsorgsbygg gikk for øvrig i direkte dialog med ett av meglerhusene, for anbudsregelverket gir muligheter for det, men selv ikke da ønsket meglerhuset å se på saken.

        Hvilke meglerhus dreier det seg om?

        Jeg vil ikke røpe noen navn, men vi valgte å forespørre større meglerhus i denne første runden, slik at man kunne oppnå god dekning både i Norge, Spania og for øvrig i nord Europa. Det antas at det er størst interesse for tomta i Storbritannia, Norden, Nord Irland, Tyskland og Spania. Vi forsøkte å få en megler som i størst mulig grad kunne dekke hele dette nedslagsfeltet, sier Johansen.

        Hva gjør dere videre siden dere står på stedet hvil i en prosess hvor det haster?

        Vi må innlede en ny konkurranse med en annen type meglerhus og håpe at disse vil respondere mer på forespørselen fra oss.

        Hva hvis ingen vil påta seg jobben?

        Vi forholder oss til gjeldende bystyrevedtak om at prosjektet skal avvikles og tomta selges. Utover det ønsker jeg ikke å spekulere i noen verdens ting, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen.

Det spanske skandaleprosjektet har kostet skattebetalerne i Oslo ca. 30 millioner så langt. Om tomta blir solgt vil tapet uansett bli formidabelt, da tomteverdien i Altea er begrenset i forhold til den totale pengebruken. Verdt å merke seg er at det var tidligere byråd Sylvia Listhaug fra Fremskrittspartiet som var pådriver for sykehjemsplanene i Altea.  I dag er Sylvia Listhaug landbruksminister i Erna Solbergs nye regjering.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter