Ingen utbygging av “Rio Algar” i Altea

0
390
algar.jpg

Retten avslo forslaget om å omregulere det 4.6 millioner kvadratmeter store området som utbyggeren hadde foreslått skulle beskyttes som følge av utbyggingen av områdene rundt elven. Dermed var det full stopp for hele prosjektet.  Prosjektet var ett av det forrige bystyrets (Partido Popular) hjertebarn og flere av bystyremedlemmene til PP har vært svært involvert i prosjektet, noen også med eierinteresser via sine barn etc. Foretaket som stod bak urbaniseringsplanene, Altea Futura, er i hovedsak eid av utbygger Ballester.

Fornøyd PSOE-byråd

Avgjørelsen er godt mottatt på rådhuset i Altea og hos de fleste av byens innbyggere. Byråd for byggesaker uttalte til Spansk presse at hun var fornøyd med avgjørelsen.

– Denne avgjørelsen er i tråd med visjonen vi har for Altea i det sittende bystyret og mange innbyggere i Altea, sier Verónica López.

– Hun presiserte i denne forbindelse PSOE’s valgløfte i forkant av forrige lokalvalg. "En bærekraftig byggepolitikk med respekt for natur og nærmiljø."

Partido Popular beklager avgjørelsen

Det er nå klart at 100 meter skal vernes på begge sider av elven mot bygging. Dette er for å beskytte livet i og ved elven samt sikre eventuelle nye boliger mot flom. Partido Popular i Altea, som initierte planen, beklager at det ikke blir noe av kjempeutbygginen "Rio Algar".

Planen som opprinnelig var fremlagt av utbygger Altea Futura S.A., innebar byggingen av 5.000 boliger, hoteller og en golfbane. Altea har i dag ca. 20.000 registrerte innbyggere.

Deler av området ”Rio Algar” antas å uansett bli omregulert en gang i fremtiden. Men da med minst 100 meter til elven og uten de store endringer i generalplanen det opprinnelige prosjektet innebar.