Ikke rett tid for å dra på slang

Publisert

Vårmodne nísperos kan virke fristende på alle og enhver. Men nå er ikke tidspunktet for å dra på slang. Grunnet problemer med organisert tyveri av frukt nord på Costa Blanca er vaktholdet nemlig intensivert. I forbindelse med innhøstingen skal en ekstra bemanning på 150 politibetjenter fra Guardia Civil passe på trærne. Betjentene vil være fordelt på kommunene Altea, Alfaz del Pi, La Nucía, Polop, Bolulla og Callosa de Ensarriá.

 

I følge avisen Información vil mesteparten av vaktholdet gå til sistnevnte kommune, der det hentes ned og transporteres flere hundre kilo nísperos om dagen. Politiet vil også foreta kontroller ved lagre, markeder og andre utsalgssteder for å avsløre eventuelt salg av stjålet frukt. Under fjorårets innhøsting ble det rapportert om mer enn femti tyverier av den lys oransje frukten, hvorav nær halvparten skjedde i Callosa de Ensarriá.

 

Les også: Tyveri av 150 tonn appelsiner

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter