Ikke penger til ny skole i Albir

Publisert

Byggingen av en ny skole i Albir er ikke inkludert i Valencia-regionens oppdaterte utdannings-plan, «Plan Edificant».

Nå som det er klart at byggingen av ny skole i Albir ikke er prioritert fra sentralt hold velger Alfaz del Pi kommunen å gå rettens vei. Kommunen har nå lagt frem skole-saken for høyesterett i Valencia, Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Man hevder at de regionale myndigheter ikke holder sine forpliktelser ved å ikke gi midler til en ny skole.

Siden 2007

Kommunen fikk en tomt sentralt i Albir tilbake i 2007 for akkurat dette formålet. Men det kom ikke penger fra regionen til selve bygget og kommunen vil ikke selv finansiere byggingen.

Den 12.000m2 store tomten kommunen eier ligger like ved golfbanen i Albir. Den gangen var det PP som ledet rådhuset og da PSOE overtok ble prosjektet stoppet. I 2019 stemte hele bystyret for at man jobber videre med prosjektet for etableringen av en videregående skole i Albir.

I Alfaz del Pi må nå 200 elever gå på skolen på ettermiddagen. Det er ikke plass til den på dagtid.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter