Hundemottaket: Kommunen tiltalt

Publisert

Tiltale er tatt ut mot tre representanter fra PSOEs kommuneledelse i Alfaz del Pi. Saken gjelder driften av det nedlagte hundemottaket Asociacion Auxilio Animales. Det kommunalt subsidierte mottaket ble stengt i november i fjor etter mistanke om dyremishandling. De kritikkverdige forholdene skal ha vært kjent i flere år, uten at kommunen foretok seg noe.

Allerede i 2012 skal det ha kommet informasjon om kritikkverdige forhold ved hundemottaket i Alfaz del Pi. Disse opplysningene ble senere bekreftet i en formell inspeksjon. Kommuneledelsen skal likevel ha gått god for stedet og fortsatt med bevilgningene til videre drift.

I november i fjor gikk kommunen endelig med på at mottaket måtte stenges. Kommuneledelsen ble deretter anmeldt av Partido Popular i Alfaz og etterforskning ble startet.

Dommeren i saken har nå tatt ut tiltale mot tre representanter fra PSOE, samt to personer fra administrasjonen. Samtlige skal være kalt inn til avhør i juni.

Asociacion Auxilio Animales ble åpnet på slutten av 1990-tallet. De siste årene har det kommet sterk kritikk av stedet for mangelfull oppfølging av dyrene. Mottaket skal de siste syv årene ha blitt tildelt til sammen 100.000 euro av den nåværende kommuneledelsen.

Les også: Reddet av norske Rita

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter