Hundeeiere anmeldt for mishandling

Publisert

To hundeeiere i Altea er anmeldt til politiet for dyremishandling. Åtte hunder av typen Podencoer skal ha blitt funnet avmagret og uten drikkevann på en eiendom utenfor sentrum av byen. En av hundene skal ha omkommet som følge av dehydrering. Organisasjonen Somos Gos står bak anmeldelsen i samarbeid med Altea kommune. Dyrene er fremdeles i eiernes besittelse men kontrolleres jevnlig av politiet for å unngå ytterligere mishandling.

Organisasjonen Somos Gos (Vi er hund) i Altea skal ha fått melding om mishandlingen av de aktuelle hundene 12. februar. I samarbeid med Altea kommune har representanter for organisasjonen forsøkt å få eierne, to jegere, til å gi fra seg dyrene. Eierne har imidlertid nektet å etterkomme kravet. Somos Gos har derfor anmeldt forholdet til politiets naturvernenhet Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona).

Totalt skal det handle om åtte podenco-hunder en hundetype som inngår i rasen spisshunder. Ett av dyrene skal i følge Somos Gos ha omkommet på grunn av dehydrering og skal ha hatt synlige sårskader etter kjettingen den stod bundet med. Da hundene ble oppdaget skal de hverken ha hatt tilgang til mat eller drikkevann.

Altea kommune har bekreftet at hundene fremdeles befinner seg hos de to jegerne, men at politiet gjennomfører kontrollerer hver tredje dag for å påse at dyrene får mat og vann. Helseansvarlig i kommunen, Gregorio Alvado, sier til avisen Información at saken allerede er hos domstolene og at de midlene man har til rådighet vil bli brukt mot eierne, inkludert å frata dem jaktløyvet.

Somos Gos sier på sin Facebook-side at de normalt ikke viser bilder av dyremishandling, men at det i dette tilfellet var nødvendig grunnet sakens karakter.

Les også: Hundemottak skal etterforskes

 

Foto: En av de mishandlede hundene i Altea (Somos Gos Facebook).

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter