Høyere aktivitet i eiendomsmarkedet på Costa Blanca

Publisert

For første gang på lenge har Europas politiske ledere begynt å snakke om positive signaler i økonomien. Fra flere hold har det vært sagt at bunnen i den finansielle krisen er nådd og at det nå går mot bedre tider. Dette gir seg utslag i flere bransjer og ikke minst på eiendomsmarkedet. 

For første gang på lenge har Europas politiske ledere begynt å snakke om positive signaler i økonomien. Fra flere hold har det vært sagt at bunnen i den finansielle krisen er nådd og at det nå går mot bedre tider. Dette gir seg utslag i flere bransjer og ikke minst på eiendomsmarkedet. 

Den økonomiske krisen har ikke bare handlet om at folk ikke har hatt penger. Den har også dreid seg om at folk ikke har villet bruke penger. Negative signaler fra politikere og presse har medført at forbrukertillitten har sunket til bunnivå. Denne tendensen er nå tilsynelatende i ferd med å snu.

Bankenes innskrenkede utlånsvilje er en annen faktor som har påvirket dynamikken i markedsøkonomien i negativ forstand. I takt med de positive signalene og økt tillitt i markedet viser undersøkelser at også kredittinstitusjonene begynner å fire på kravene i forhold til det å gi lån.

Hjemme i Norge viser en nylig utført undersøkelse at nærmere seks tusen nordmenn går med planer om å anskaffe seg bolig i utlandet. Cirka to tusen av disse svarer at de ønsker å kjøpe i Spania.  

Opp i Alfaz del Pi
Etter en udiskutabel nedtur melder norske aktører innen eiendomsbransjen på Costa Blanca at ting har løsnet og at boligmarkedet endelig har snudd. Daglig leder i Costa Blanca Booking i Albir, Per-Ivar Strømsnes, er en av de som har merket ringvirkningene av fornyet markedstillitt blant forbrukerne.

 – Det er med glede jeg kan meddele at det absolutt er positive tendenser ute og går. Vi har i løpet av de siste ukene solgt flere boliger, både leiligheter og villaer. Det er høy aktivitet i markedet og masse folk. Og da snakker jeg om reelle kjøpere, ikke bare de som går på visning etter visning, men kanskje egentlig ikke er ute etter å kjøpe.

Strømsnes er overbevist om at prisene har nådd bunnen og at det nå går mot bedre tider.

– Jeg tror ikke på noe ytterligere prisfall nå. I hvert fall ikke her i Alfaz del Pi området hvor vi opererer. Komplett internasjonal infrastruktur, som vi har for eksempel i Albir, er tiltrekkende, kanskje særlig på nordmenn, som er vår største kjøpergruppe. I tillegg ligger Albir tett ved Middelhavet. I tider hvor konjunkturene svinger er beliggenhet helt avgjørende på prisutviklingen. Jo nærmere eiendommene ligger havet og andre fasiliteter desto mindre sensitive er de for prisfall.

Opp i Torrevieja 
I Torrevieja kan Mona Nielsen hos Lundquist & Nielsen fortelle om det hun kaller klondyketilstander i eiendomsmarkedet.

– Nå er det moro om dagen. Markedet er uhyre dynamisk og det er mange år siden vi har hatt et slikt volum i salget. Det finnes kunder som sitter klare med penger og bare venter på drømmekjøpet. Når de beste prospektene legges ut rekker jeg knapt å avertere de før de blir solgt. De rekker liksom ikke en gang å lande, men blir solgt i svevet. To objekter som var annonsert som hastesalg i Spaniaposten ble solgt på første visning. En av de usett. Det er herlig med fornøyde kunder som får riktig gode kjøp.

I løpet av den siste måneden har finner, polakker, spanjoler, russere, briter og nordmenn kjøpt bolig hos Lundquist & Nielsen. Alt fra ettroms bungalower til 45.000 euro til eneboliger til 300.000 euro har blitt solgt. Det er fortrinnsvis snakk om brukte boliger.

– Det er stor variasjon i både beliggenhet og type boliger. Leiligheter i første strandlinje er som vanlig populært, ellers har vi solgt eneboliger i opparbeidede boligområder, eiendommer i nærheten av golfklubber og også leiligheter midt i Torrevieja sentrum, sier Mona Nielsen.    
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter