Henter opp 25 kg søppel om dagen

Publisert

Hver fiskebåt i Altea henter daglig opp rundt 25 kilo søppel fra havet. Det opplyser det lokale fiskerforbundet Cofradía de Pescadores de Altea. Nylig ble det gjennomført en éndagskampanje der målet var å se hvor mye søppel man fikk i garnene. Fem båter tok til sammen opp 70 kilo avfall. «Fangsten» bestod av alt fra brus- og ølbokser, til plast, malingbokser, tau og klær.

Søppelet fra havet ble senere samlet i kasser på bryggen og «solgt» for én euro kiloen til Club Náutico i Altea. Klubben var arrangør sammen med Cofradía de Pescadores de Altea. Kampanjen ble holdt i forbindelsen med at det i hele juni er stans i det lokale fisket som ledd i planen for et mer bærekraftig fiske i Altea og områdene rundt, skriver avisen Información.

Les også:

Stjal 30 kilo fisk fra garn i Jávea

Lanserer plan for bærekraftig fiske

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter