Helseturisme fra Libya, Algerie og Norge

Publisert

Mange utenlandske pasienter kommer til Spania for å få medisinsk behandling og gjennomgå operasjoner. For Clínica Benidorm på Costa Blanca utgjør helseturismen en voksende andel av sykehusets omsetning. Nordmenn og skandinaver har lenge vært en kundegruppe i vekst. I tillegg merker sykehuset en stadig større pågang av pasienter fra Libya og Algerie. Hele 65 % av alle som får behandling ved sykehuset er i dag fra utlandet.

Pasientene som kommer fra utlandet har ofte med seg familie og kombinerer sykehusbesøket med et lengre ferieopphold. Aktiviteten på sykehuset blir derfor også en viktig inntektskilde for den lokale turistnæringen.

Turistnæringens interesseorganisasjon Fundación Turismo de Benidorm har nå innledet et samarbeid med Clínica Benidorm der målet å utvikle disse markedene ytterligere, et initiativ som også ønskes velkommen av Benidorm kommune.

Ofte handler det om pasienter som trenger oppfølging etter operasjoner og som kanskje må til tre, fire forskjellige spesialister før de kan dra hjem. Pasienter blir derfor værende over lenger tid, med overnatting sammen med familien på hotell mens de nyter et godt klima, god mat og gode fritidstilbud.

Administrerende direktør ved Clínica Benidorm, Ana Paz, sier til avisen Información at mange kommer til Spania for å gjennomføre operasjoner fordi slike tilbud enten ikke eksisterer i hjemlandet eller er for dyre. Hun forklarer at det ofte er de samme diagnosene som går igjen hos de forskjellige nasjonalitetene. Som eksempel nevner hun hollendere som kommer for medisinsk hjelp og operasjoner i forbindelse med hofte- og kneskader og russere som kommer for stråleterapi og annen kreftbehandling.

Ansvarlig for turisme i Benidorm kommune, Gema Amor, er også positiv til det som nå skjer og mener man må legge til rette for å ta imot flere besøkende både fra nord og sør. Hun nevner spesielt Libya og Algerie i Nord-Afrika som nye og viktige satsningsområder i sør. I likhet med Norge er dette land med store oljeinntekter. Innbyggere fra disse landene, Norge inkludert, kommer til Spania for å benytte seg av et helsetilbud som i mange tilfeller er både billigere og bedre enn det som finnes i hjemlandet.

Selv om Clínica Benidorm nå ser mot nye markeder i syd, er det pasienter fra de skandinaviske landene, og spesielt Norge, som utgjør den viktigste målgruppen. På sykehusets senter i Albir er norske innbyggere allerede blitt en viktig kundegruppe. For klinikken i Benidorm vil nordmenn som ikke bor i Spania være et sentralt satsningsområde fremover. Direktør Ana Paz sier til lokalavisen at hun har vært i kontakt med Norge om et mulig samarbeid og skal ha et møte med norske myndigheter i april.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter