Hardt ut mot skatter og avgifter

Publisert

Kommunen i La Nucia vedtok mandag 30. desember budsjettet for 2014. Opposisjonspartiet PSOE skal ha stemt imot forslaget og beskylder Partido Popular og kommuneledelsen for å ha vedtatt et «urealistisk» budsjett med alt for høye skatter og avgifter. Kommunens budsjett skal være på rundt 18 millioner euro, ikke langt unna budsjettet for 2013.

PP og ordfører Bernabé Cano fikk tidligere i år sterk kritikk da de satt opp skatter og avgifter. På grunn av dårlig økonomi følte partiet seg nødt til å øke satsene kraftig på så vel vann- og renovasjonsavgifter som i den kommunale vei- og eiendomsavgiften. En underskriftskampanje mot økningene i regi av PSOE skal ha samlet rundt tusen underskrifter. PSOE kritiserer nå kommuneledelsen for å opprettholde skattetrykket i 2014 og mener La Nucia er den kommunen som har det høyeste avgiftsnivået på hele Costa Blanca.

Partileder i PSOE i La Nucia, Pepa Ivorra, mener det finnes andre og bedre måter å styre på. Hun etterspør et mer fornuftig skattenivå, der inntektene inngår i en plan for å skape arbeidsplasser og der man kan få fart på økonomien i kommunen. Hun påpeker at mesteparten av kommunens inntekter kommer fra de som bor i La Nucia og som betaler skatter og avgifter. Bærekraftig offentlig økonomi er i følge Ivorra mulig uten å «misbruke» innbyggernes penger. Partilederen kritiserer også PP for ikke å redusere egne lønninger og mener partiet alt for lett lar kommunens økonomiske problemer gå utover innbyggerne.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter