«Happy – We are from Altea»

Publisert

Altea nord på Costa Blanca har lagd sin egen Pharrell Williams happy-video og føyer seg dermed inn i rekken av «glad-byer» rundt omkring i verden. Fenomenet startet med sangen Happy til den amerikanske låtskriveren og artisten Pharrell Williams, som selv har lagd en 24 timer lang musikkvideo der folk danser og er «happy» til sangen. Musikken var opprinnelig tiltenkt animasjonsfilmen Despicable Me 2 (Grusomme meg 2) og ble utgitt i november 2013. Etter det har en rekke byer verden over lagd sin egen video, blant annet Altea og Benidorm.

Happy-videoene har spredd seg siden starten i november i fjor og finnes nå i utallige versjoner fra rundt omkring på kloden. Navnet på produksjonen følger gjerne teksten “Pharrell Williams – Happy – We are from…» og så navnet på byen. Først ut i Europa var store byer som Paris, Berlin og Amsterdam. I Spania fulgte Madrid og Barcelona etter, før Benidorm og Altea også meldte seg på.

Pharrell Williams singel «Happy» har gått til topps på en en rekke musikklister verden over. Artisten har nå inngått et samarbeid med med De forente nasjoner (FN) i forbindelse med organisasjonens «internasjonale dag for glede» den 20. mars (International Day of Happiness). Dagen ble opprettet av FN i juni 2012 og ble første gang feiret i fjor. Formålet med en kalenderdag til markering av glede er i følge FN at glede og det å være lykkelig anses som et grunnleggende mål for mennesker. I budskapet ligger det også en oppfordring om endring. Dagen er ment å skape økt bevissthet i verden knyttet til behovet for en mer «inkluderende, likebehandlende og balansert tilnærming til økonomisk vekst som underbygger bærekraftig utvikling, kamp mot fattigdom, glede og velvære for alle mennesker».

I anledning markeringen av International Day of Happiness arrangeres det en konkurranse der happy-videoene kan sendes inn og hvor artisten Pharrell Williams sitter i juryen. En vinner fra hver av tidssonene i verden skal plukkes ut.

Altea-videoen kan ses på Youtube. Prosjektet har også en egen facebook-side.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter