I Altea er det nå gastronomiske dagene dedikert til hamburgeren. Arrangementet begynte 15. og løper frem til 24. november. 16 restauranter vil deltar med varierte burger-menyer.
Prisen for menyen, som inkluderer hamburger, tilbehør og drikke, er 18 €, som i forrige utgave. Kommunens handelssjef, Jose Maria Borja, understreket at «det gastronomiske tilbudet disse andre dagene er veldig bredt, ettersom 16 restauranter deltar med høy kvalitet på forslagene de kommer med».
Blant restaurantene som deltar er «El Austriaco», «Maná Lounge-Beach», «Carnicero Loco», «E-Tika», «Asambra», «Bodegón Tío Ennio», «Cafeteria Mix», «California Old Style», «La Casa», «Il Bandito», «Casa Vital», «la Clau», «Eukaliptus», «Melitón Jardín», «Rumors» og «Street Burguer».
Mario Ayús, leder for Gastro Eventos, forklarer at «til tross for at november er en måned der noen restauranter stenger før jul, vet vi at noen av dem var så ivrige etter å delta at de til og med endret stengetidene sine for å kunne delta i arrangementet fordi de gjorde det så bra i fjor». «I fjor var nivået veldig høyt, og sannheten er at forslagene i år er enda bedre», legger Ayús til.
«I år er det ganske mye innovasjon, spesielt når det gjelder tilbehør og brødtype, noe som gjør hver deltakers forslag enda mer attraktivt», sa koordinatoren for initiativet, som understreket at ‘det er et konkurransearrangement som med vurderingene fra gjestene, de første 8 klassifiserte vil tilberede hamburgeren igjen i Aula Municipal de Cuina, og en profesjonell jury vil velge det beste forslaget’.
Distribuciones Cañavate takket rådhuset og AHEA for at de nok en gang stolte på deres selskap for å samarbeide med denne typen initiativ.
På slutten av presentasjonen av Altea Burger Gourmet, har AEHA levert diplomene for deltakelse i dagene med «International Cuisine», som fant sted i oktober, og hvor deltakelsen også var bemerkelsesverdig.