Halvparten er stengt – fattigdommen øker

Publisert

I Benidorm startet 2022 med halvparten av byens næringslokaler stengt. Nedgangen i antall turister har rammet Spanias turist-hovedstad hardt. I 2021 var omsetningen 40% under et normalår. Fjorårets tap kommer på toppen av et dårlig 2020.

Ved starten har unormalt mange valgt å holde stengt og med det spare penger. Perioden etter jul frem til midten av februar har alltid vært svært rolige for restauranter og butikker. Normalt bruker man denne perioden til å pusse opp eller stenge for å ta en ferie.

Nå kommer mangelen av turister som følge av Covid på toppen og med det unormalt mange som holder stengt.

Mange sykemeldte, mangler personale

Mange bedrifter melder om mangel på personal. Mange er sykemeldte smittet av Covid-viruset. Denne sjette smitte-bølgen har ført til ekstremt høye smittetall og i Marina Baixa regionen har nettopp Benidorm vært sentrum for den lenge stigende smitten.

Trenger hjelp

I Benidorm har man samtidig sett en økning i etterspørselen etter den hjelpen frivillige organisasjoner deler ut. Rådhuset har gitt en million Euro i ekstra bevilgninger. Det er primært familier hvor forsørgeren har mistet jobben som trenger hjelp til mat og elementære produkter. Et utall hotell og restauranter holder stengt som følge av pandemien.

Røde kors er blant organisasjonene som melder om økt behov for hjelp blant befolkningen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter