Halvårs-fiesta i Altea – Mig Any

Publisert

Årets store fiesta i Altea, Moros y Cristianos, arrangeres årlig i september måned. Men for Alteas fiestadeltakere er ikke dette nok. De vil gjerne feire mer, og ingenting er vel mer naturlig enn å markere halvårsdagen for neste fiesta.

Denne helgen 10. til 12. februar samler man igjen innbyggere og gjester til en “helg i teltet”. På den relativt nye parkerings-plassen bak sentrum, har man satt opp fiesta-teltet. Her blir det konserter og samlinger.

Første arrangement er derimot i kulturhuset, Palau Altea. Her vil man fredag 10. kunngjøre de som skal utgjøre fiesta-komiteen det neste året.

Lørdag 11. – Aktiviteter for barna og dans

Formiddagen klokken 11.00 er det aktiviteter for barna i fiesta-teltet. Klokken 17.15 samler man se på rådhusplassen for å gå i prosesjon (romeria) opp til kirken i gamlebyen hvor det skal holdes en messe til ære for fiestaens-skytshelgen, Sant Bail.

Klokken 23.00 starter selve festlighetene og høydepunktet for de fleste med konsert og “Baile de Cargos” på den nye parkeringsplassen like bak sentrum i Altea, Aparcamiento Basseta-Center.

Søndag 12. – Barneopptog klokken 12.00.

Man går fra Avda Jaume I frem til rådhusplassen, Plaza del Ayuntamiento og videre til parkeringsplassen hvor fiesta-teltet er satt opp.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter