Guidede turer til Albir fyr

Publisert

Alfaz del Pi kommune tilbyr nye runder med guidede turer til Albir fyr. Turene er åpne for alle, men det bes om at man melder seg på i forkant grunnet begrensede antall plasser. Førstkommende tur går søndag 2. mars klokken 10:30. Eksperter fra kommunen vil ha ansvaret for guidingen sammen med personal fra naturparken Sierra Helada.

Albir fyr ble bygget i 1863 og ligger lengst ut mot havet i nasjonalparken Sierra Helada. Utfluktene ut dit er i følge Alfaz kommunens hjemmeside blitt en av de mest attraktive aktivitetene i kampanjen «We love Sundays Albir». I 2013 hadde forskningssenteret som ligger ute ved fyret hele 157.886 besøkende.

Ute ved fyret ligger også ruinene etter La Torre Bombarda, et gammelt vakttårn fra 1500-tallet som ble bygget under Felipe II´s tid. Kysten av Valencia og Costa Blanca var ett av de mer utsatte stedene for angrep av sjørøvere i Spania. Kong Felipe beordret derfor byggingen av et større forsvarssystem med vakttårn som skulle beskytte byene mot pirater. La Torre Bombarda inngikk i dette forsvarssystemet og ble bygget for å overvåke Altea-bukten og strandområdene ved Albir.

Oppmøte for turen tur søndag 2. mars er ved parkeringsplassen ved inngangen til Sierra Helada i Albir. Turen er ca. fem kilometer og det anbefales komfortable klær og godt skotøy. Påmelding kan gjøres ved å henvende seg til Alfaz del Pi kommune eller direkte på e-postadressen museovillaromana@lalfas.com

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter