Guidede turer i Sierra Helada

Publisert

Ønsker du å oppleve naturen i Sierra Helada og lære mer om stedets historiske betydning? I oktober, november og desember blir det arrangert guidede turer ut til de gamle vakttårnene La Torre Bombarda og Les Caletes, til klippene Penyes del Albir samt vandring langs gjeterveien Colada de la Cala og Colada del Campo Santo. Turene ledes av eksperter fra kommunen i Benidorm og Alfaz del Pi og personale fra Parque Natural de Sierra Helada.

 

Benidorm og Alfaz del Pi kommune har gått sammen om å arrangere fire forskjellige turer der det vil bli gitt detaljert informasjon underveis om Sierra Heladas kulturhistorie og dyre- og planteliv. Rutene har forskjellig vanskelighets grad. Den lengste og vanskeligste turen, Ruta de los atajadores de les Penyes d l’Albir, er på seks timer og går ut til klippene i Albir. Turen ut til vakttårnene La Torre Bombarda og Les Caletes er enklere og tar rundt fire timer. Det samme gjelder rutene som går langs gjeterveien Colada de La Cala, også på fire timer, og Ruta de la Colada del Campo Santo, ca. tre og en halv time.

 

På Alfaz del Pi kommunes hjemmesider kan man lese om noe av historien til Sierra Helada. På 1500-tallet var kysten av Valencia og Costa Blanca ett av de mest utsatte stedene for angrep og plyndring fra sjørøvere i hele Spania. Kong Felipe II beordret derfor byggingen av et større forsvarssystem med vakttårn langs middelhavskysten og på øygruppen Balearene. Tårnene ble bygget på strategiske plasser for å beskytte kystbyer og overvåke strender, elveutløp og laguner der piratene kunne komme til med båt. La Torre Bombarda i Sierra Helada inngikk i dette forsvarssystemet og ble bygget for å overvåke Altea-bukten og strandområdene ved Albir. På samme sted ligger i dag Albir fyr som ble bygget tre hundre år senere og som i år feirer 150 års jubileum.

 

Datoene for de forskjellige turene er 20. oktober for Ruta de los atajadores de les Penyes d l’Albir, 24. november for La Torre Bombarda og les Caletes, 6. oktober for Colada de la Cala og 16. desember for Colada del Campo Santo. For mer informasjon og påmelding gå inn på Alfaz del Pi kommunes hjemmesider (www.lalfas.es).  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter