Guide om Altea på engelsk

Publisert

Nyttig å vite:

En helt nye guide om Alteas kulturarv ble nylig presentert av kommunen. Guiden er skrevet av den lokale arkitekten og forfatteren Miguel del Rey Aynat og er på både spansk og engelsk. I følge Altea kommune er det snakk om en unik samling informasjon om områdets kultur og historie med anbefalte turer ved havet, på landet og i fjellene bak byen. Foruten å være en guide for folk på besøk i Altea, er boken også ment å gi et større innblikk i byens historie for kommunens egne innbyggere.

Utgivelsen Guía de Altea er en guide der besøkende og innbyggere i Altea kan få detaljert kunnskap om det meste av byens kulturarv, heter det på Altea kommunes hjemmeside. Forfatteren Miguel del Rey Aynat forteller at boken er blitt til gjennom en lengre prosess med utgangspunkt i et tidligere prosjekt om katalogisering av Alteas kulturverdier.

Guiden inneholder en rekke turer gjennom Alteas landskap, med dyrket mark, hav og fjell. Det fortelles om de forskjellige kulturene som har holdt til i dette området, deres religion, landbrukstradisjoner og arkitektur.

Forfatteren påpeker at Altea er et internasjonalt kjent sted og kan tilby matkultur på høyt nivå, men burde på grunn av sin unike historie også tilby noe mer.

Både iberere, grekere, fønikere, romere og maurere har holdt til i byen og vært med på å forme dens historie. Man regner med at den første iberiske bosetningen i området går tilbake til år tre hundre før vår tidsregning og holdt til ved utløpet av elven Algar. Det er også gjort viktige prehistoriske funn av hulemalerier i fjellene bak byen.

Les også:

Får penger til vern av hulemalerier

Altea – Middelhavets juvel

 

Foto: Kommunerepresentant Jesús Ballester (t.v.) og arkitekt og forfatter Miguel del Rey Aynat, Altea kommune, august 2014.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter