Gravide og barn krysset Middelhavet i jolle

Publisert

Klokken var 18.00 torsdag da en jolle på rundt 14 fot ankom Poniente-stranden i Benidorm med 15 migranter om bord. Om bord var elleve menn, to kvinner, hvorav den ene var gravid, og to mindreårige, ifølge politiet i Benidorm.

Det er ikke sikkert hvilken nasjonalitet migrantene som ankom stranden i Benidorm torsdag har. Ved ankomst har de blitt tatt hånd om av politibetjenter fra det nasjonale politiet og det lokale politiet i Benidorm, samt helsearbeidere fra Røde Kors for å fastslå deres helsetilstand og hvilke forhold de befant seg i. Etter de nødvendige kontrollene har de, ifølge de samme kildene, blitt overført til havnen i Alicante.

Ankom Sierra Helada noen dager tilbake

Dette er ikke den eneste båten som har gått i land i kommunen de siste dagene. Lokale politikilder bekrefter overfor avisen at en annen båt med lignende kjennetegn gikk på grunn i bukten Tio Ximo, like på den andre siden av Benidorm-stranden, tirsdag ettermiddag. Det var også 15 personer om bord, 13 av dem menn og to kvinner. Ifølge politiets kilder kan disse personene “stamme fra Algerie, ettersom det ble funnet flagg fra dette landet” på båten.

I dette tilfellet begynte migrantene å “løpe nedover skråningen” i naturparken Serra Gelada for å flykte fra området, selv om de ble fanget opp av politiet. Som i det forrige tilfellet ble de samme protokollene fulgt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter