Gondolheis fra Benidorm til Albir-fjellet Sierra Gelada

Publisert

Det er forretningsmannen Antonio Puchades som legger frem forslaget som skal behandles i bystyret. Utbyggerens er godt kjent i området, det var hans far som bygget Benidorms tyrefekter-arena og byens gamle marked.

I fra odden på nordsiden av Levante-stranden vil «ski-heisen» begynne. Gondolen vil så ta folk over fjell og hav opp til toppen av syd-enden av Sierra Helada (Is-fjellet). På toppen av fjellet, som i hovedsak er vernet naturpark, vil utbyggeren bygge en restaurant og et stort utsiktspunkt hvor turister kan nyte utsikten over middelhavet. Uten å måtte spasere opp.

Dersom rådhuset skulle gi grønt lys til ideen vil det likevel være en lang vei til at det eventuelt blir en realitet. Man vil måtte trenge godkjennin fra regionale myndigheter i Valencia, noe som kan bli vanskelig ettersom Sierra Helada er en vernet naturpark. Både fauna på fjellet og havområet rundt inngår i parken.

Det er ikke første «luftige» idee man har kommet med knyttet til Sierra Helada. Mangeåring ordfører i Alfaz del Pi, Antonio Fuster, jobbet en del ord tilbake for å legge en cruise-kai til Sierra Helada.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: