Gjør ikke nok for å stoppe innbrudd

Publisert

PSOEs kommuneledelse  i Alfaz del Pi gjør ikke nok for å stoppe innbrudd i byen. Det mener opposisjonspartiet Partido Popular. De siste dagene skal flere etablissementer ha opplevd tyverier. Partiet mener innbruddene har økt i forbindelse med starten på sommeren og ber om at politiet får ekstrabevilgninger så det kan opprettes nye stillinger.

Partido Popular i Alfaz del Pi har annonsert at de vil legge frem et forsalg om å øke bevilgningene til politiet. Partiet sier til avisen Información at «to patruljer» på vakt på nattestid ikke er nok. Det vises blant annet til en rekke innbrudd som skal ha skjedd mellom onsdag og torsdag 25. og 26. juni.

Partiets leder i Alfaz, Maite Huerta, sier disse hendelsene føyer seg inn i «rekken av innbrudd» som skjer i kommunen. Hun oppfordrer nå kommuneledelsen med ordfører Vicente Arques (PSOE) i spissen til å tak i saken og gjøre endringer i budsjettet slik at politiet kan få mer penger. Hun mener det er rom for ekstrabevilgninger i budsjettendringen som kommuneledelsen jobber med, der 450.000 euro skal brukes på nye prosjekter.

Penger kan tas fra arbeider som er «unødvendige» og som mangler godkjennelse på grunn av «irregulære» forhold, sier Huerta og trekker frem utvidelsen av utendørsmuseet Villa Romana i Albir som eksempel. PSOE har bestemt at 75.000 euro skal brukes på å bygge ut museet, penger Huerta mener heller bør gå til å øke sikkerheten i byen.

Partiet mener det er beklagelig at ordfører Arques og PSOE i sine to siste perioder i kommunen ikke har opprettet nye stillinger i politiet. I følge partiet bør man også se på muligheten for å etablere en egen politistasjon i Albir.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter