Gigantsøksmål for tap av prosjekt

Publisert

Selskapet Marina Greenwich som skulle bygge ut båthavnen ved Puerto de Campomanes i Altea krever nærmere 93 millioner euro for tapet av prosjektet. Erstatningskravet er fremmet overfor regionsadministrasjonen i Valencia som hadde gitt tillatelse til utbyggingen, en godkjennelse som senere ble annullert av den spanske stat i 2006 etter protester fra lokalbefolkningen og miljøorganisasjoner.

Prosjektet i Campomanes ble stoppet etter at miljøorganisasjonene Ecologistas en Acción, Greenpeace og spanske WWF og representanter for lokalbefolkningen gikk til sak mot utbyggingen. Selskapet Marina Greenwich hadde på det tidspunktet investert store summer i å utvikle den gamle havnen og hadde innhentet de formelle godkjennelsene som skulle til for å gjennomføre utbyggingen. Nærmere ni millioner euro skal allerede ha blitt brukt på den innledende fasen av arbeidene, i tillegg kommer tapte inntekter forbundet med ikke å realisere prosjektet. Selskapet har nå fremsatt et erstatningskrav på 92,8 millioner euro.

Den nye eksklusive båthavnen møtte fra dag én kraftig motstand hos lokalbefolkningen. På noen få timer ble det samlet inn over tusen underskrifter mot utbyggingen bare ved å gå langs havnen å snakke med folk, skriver avisen El País. Undersøkelser viste at moloene som var nødvendige for å bygge ut båthavnen ikke bare ville ødelagt strendene i området men også naturen langs havet som regnes som en av de best beskyttede i Spania.

Utbyggingen har siden de første planene ble presentert i 1999 blitt motarbeidet og 2006 satte spanske kystmyndigheter (Dirección General de Costas) ned foten for prosjektet. I 2010 kom høyesterett med en dom som støttet denne avgjørelsen og der regionsadministrasjonen i Valencia under Partido Populars ledelse ble pålagt å skrinlegge prosjektet en gang for alle.

Det PPs regionsregjering i sin tid ga tillatelse til var et gigantprosjekt der Puerto de Campomanes ble omdøpt til Marina Greenwich (angivelig er den eneste båthavnen i Spania som ligger på Greenwich-meridianen) og skulle bli et eksklusivt sted med butikker, restauranter og tilgang til golfbane. Etter finanskrisen og starten på nedgangstidene i Spania ble Marina Greenwich med sine over ett tusen planlagte båtplasser ansett som ett av flere skandaleprosjekter i Comunidad Valenciana.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter