Gigant-utbygging i Benidorm godkjent

Publisert

20 nye hoteller og over 2000 boliger er det man håper på som del av “Ensanche Levante” prosjektet i Benidorm. Dette omfatter utbygging av det lenge forvalte “disco-området” lands N332 i Alicantes turisthovedstad. Totalt er det et areal på 575.371 m2 som skal bygges ut.

Det manglet to viktige rapporter, som begge ankom rådhuset i januar, til fordel for den foreslåtte utbyggingen av Benidorms Plan Ensanche Levante,. Dette er det største gjenværende området som skal bygges ut i Levante-området i Benidorm, der det skal bygges over 2000 boliger og 20 hoteller.

Bak utbyggingen står Agrupación de Interés Urbanístico (AIU), som omfatter mer enn 70 % av tomteeierne, og som er opptatt av å opprettholde modellen som kjennetegner turisthovedstaden: bygg som går i høyden. Dette er mer bærekraftig og frigjør titusenvis av m2 til offentlige anlegg.

Fem år med forberedelser

Etter mer enn fem års teknisk arbeid er dokumentet utarbeidet i samsvar med kravene fra de offentlige myndighetene, som har vært sentralregjeringen, Generalitat Valenciana og bystyret selv. I løpet av denne tiden har ulike departementer og myndigheter akseptert og retusjert forslaget og tomteeierne for å få et prosjekt som er i samsvar med alle forskrifter og kan begynne å utvikles etter den endelige godkjenningen som ble registrert 27. mars i plenumsmøtet i bystyret i Benidorm.

De to siste rapportene, som er endelige, bærer underskriftene til generaldirektoratet for kulturarv i kulturdepartementet og Júcar Hydrographic Confederation. Begge organene har godkjent prosjektet, ettersom det er i samsvar med og respekterer kravene i deres respektive forskrifter. Førstnevnte spesifiserer at når arbeidene er i gang, må det tas hensyn til eventuelle arkeologiske funn, slik at innvirkningen på Valencias kulturarv av arkeologisk eller etnologisk art er “null”.

Confederación Hidrográfica del Júcar forsikrer på sin side at vannressursene i området som skal bygges ut, er tilgjengelige, og understreker at de store grøntområdene som er planlagt, vil bli vannet med renset vann. Nå begynner en ny og kanskje lang prosess, der initiativtakerne må utarbeide et urbaniserings- og delingsprosjekt for sektoren, som dekker et areal på 575 371,20 m2.

Prosjektet omfatter blant annet reservasjon av to tomter til undervisningsformål, tusenvis av m2 til offentlige fasiliteter, bygging av en stor sentral park på over 60 000 m2, ytterligere 13 000 m2 hager og 23 000 meter med friområder for fotgjengere.

I Ensanche Levante-planen er 65 % av arealet avsatt til offentlige fasiliteter, mens de resterende 35 % er avsatt til boliger og opptil 20 nye hoteller med en minimumshøyde på 2 etasjer, en vertikalitet som er typisk for Benidorm og som får skryt verden over for sin bærekraft.

Utbyggingen av de 57 hektarene i planen vil utvilsomt endre fysiognomien til en svært viktig del av turisthovedstaden på Costa Blanca, i tilknytning til Levante-området, like i nærheten av den mest symbolske stranden, og i stand til å huse moderne boliger og hoteller i tilstrekkelig antall til å dekke kommunens behov i flere tiår. I dag er dette området fullstendig forringet,

I prosjektet er det tatt hensyn til spesifikke kriterier, blant annet at områdene som ligger i nærheten av nabolagene som grenser til sektoren, fortrinnsvis skal brukes til leke- og rekreasjonsområder. Den store parken vil ha skogsområder, som kan være sammenhengende, som en rekke små skogsområder, og vil ha en hovedplan med gangveier, sykkelveier og ruter for sport som løping og lignende, som kan ha felles møteplasser som rekreasjonsområder for utøvelse av sport og utendørsaktiviteter.

Parken skal ha landskaps- og ornamentale landemerker, samt egnede tiltak for å legge til rette for tilgjengelighet og effektiv bruk av fasilitetene for bevegelseshemmede. Byutviklingen vil bli gjennomført i henhold til SDUS-kriteriene (Sustainable Urban Drainage System) for å gjenvinne regnvann og bruke det til vanning og vedlikehold av parken. Det vil derfor bli anlagt laguner og dammer der det er hensiktsmessig, som skal fungere som reguleringsbasseng og samtidig som landskapsrom.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter