I Altea arrangerer man internasjonale gastronomiske dager fra 18. til 27. oktober hvor også Norge er representert. Uten å forlate byen vil gjestene som deltar i arrangementet kunne smake på et variert og utsøkt utvalg av menyer fra det peruanske, ecuadorianske, østerrikske, brasilianske, argentinske, marokkanske, nepalske, norske, engelske, meksikanske, rumenske og thailandske kjøkkenet.
Handelsdepartementet og Association of Hoteliers and Entrepreneurs of Altea, AHEA, presenterte disse dagene, som for første gang har blitt lansert i Altea med stor aksept. Seksten etablissementer har sluttet seg til initiativet, inkludert restaurantene E-Tika, Mana Lounge-Beach, El Austriaco, Boteco del Bustamante, Sargantana, Ca Mezquida, El Tajín de Oro, Himalaya Tandoori, Casa Vital, Bodegón Tio Ennio, Shabby Chic, Rumors, Eukaliptus, Orale Wey, Bar Ángela og Siam Beach. Alle vil tilby kulinariske tilbud som er helt utilgjengelige uten en mellomlanding på det europeiske kontinentet, eller en reise til Amerika, Asia eller Afrika.