Gastronomiske dager 3. til 12. mai

Publisert

I samarbeid med den lokale restaurant- og hotellbransjen arrangerer man i Alfaz del Pi de første “Europeiske gastronomiske dagene” fra 3. til 12. mai. En aktivitet som inngår i markeringen av Europadagen 9. mai.

Som en kosmopolitisk kommune med innbyggere fra nesten hundre forskjellige nasjonaliteter, og med mål om å samle gastronomien i de 27 landene som utgjør EU, “med en variert og svært rik representasjon i kommunen”, forklarer Patrick de Meirsman, rådmann med ansvar for å fremme relasjoner mellom grupper, foreninger og klubber i kommunen.

“Vi har allerede hatt en første kontakt med sektoren, svaret ser ut til å være interessant, ettersom vi i prinsippet har støtte fra 20 virksomheter, men ingenting er stengt, og neste uke vil vi kunngjøre kravene og alle trinnene som skal tas av barene og restaurantene som er interessert i å delta”.

Reglene for deltakerne må være kjent på forhånd, for eksempel kravet om å tilby en meny som er representativ for hvert land, å fastsette prisen på menyen på forhånd, som kan velges fritt, og å fastsette tidsplanen for den gastronomiske ruten. Målet er også å belønne den beste gastronomiske opplevelsen og det deltakende publikummet ved å samle inn meningene til hver enkelt gjest, noe som vil gjenspeiles i QR-kodene som vises på menyene.

World Paella Day”, den 11. mai.

Det ble også bestemt at disse “første europeiske gastronomidagene” skulle sammenfalle med feiringen i hagen til det kommunale svømmebassenget av den femte utgaven av den internasjonale paelladagen, “World Paella Day”, den 11. mai.

Et initiativ fra Valencia for å sikre at paella, i likhet med andre velkjente internasjonale retter som pizza, blir erklært som “menneskehetens immaterielle kulturarv”. “Dette er en helt spesiell dag, med vår mest internasjonale rett som hovedperson og bindeledd, så vi syntes det ville være interessant å slå sammen vår paella med de europeiske kokkene i det som blir den første europeiske gastronomiske dagen i L’Alfàs.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter