Altea får nok vann i sommer

Publisert

Altea, Alfaz del Pi, Benidorm og andre kommuner i Marina Baja vil ha nok vann til både drikke og vanning ut året. Det opplyser distriktets vannråd Consorcio de Aguas. Nyheten blir godt mottatt hos de forskjellige kommunene som nå kan garantere normal vanntilførsel til firmaer, innbyggere og turister gjennom hele sommeren. Vannet ved demningene Amadorio og Guadalest kunne stått høyere. Nivået er likevel høyt nok til at vanlig forbruk kan opprettholdes uten restriksjoner til godt inn i 2019, opplyser rådet.

Consorcio de Aguas i Marina Baja nord på Costa Blanca varsler samtidig at man kan være på vei inn i en ny tørkeperiode på lang sikt. Årsaken er at nedbørsmengden det siste året har vært lavere enn normalt. Dersom det kommer vanlige mengder regn til høsten, er man likevel på trygg grunn.

Vannrådet i Marina Baja var samlet til møte i Benidorm onsdag 13. juni. Tilstede var også provinsmyndigheter i Alicante og representanter fra kommunene i distriktet. I tillegg til vannmengde ble det også diskutert infrastruktur og fornyelse av vannrør fra Guadalest-demningen, et arbeid som angivelig går etter planen. Å lage et nytt vannreservat ikke langt fra Villajoyosa ble også debattert, i det mengden vannkilder til distriktet er begrenset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter