Garanterer vann, men ikke kvaliteten

Publisert

Benidorm kommune garanterer vann i springen til forbrukerne i distriktet Marina Baja helt frem til 2019. Foruten Benidorm gjelder dette for blant annet Polop, La Nucía, Alfaz del Pi og Altea. Garantien gis etter målinger av grunnvannet i flere kommuner og vannstanden ved demningene Guadalest og Amadorio.

Kvaliteten på vannet i de forskjellige kommunene kan imidlertid ikke garanteres. Den vil nemlig avhenge av standarden på den enkelte kommunes renseanlegg og rør. For et år siden førte store mengder nedbør til at drikkevannet ble forurenset i flere kommuner, deriblant La Nucía, Alfaz del Pi og Altea. Forurensningen kunne vært unngått dersom infrastrukturen hadde vært bedre i kommunene. Benidorm var en av få byer som ikke ble berørt av problemet i det kommunen allerede hadde investert i nye renseanlegg.

Etter fjorårets regnskyll har flere kommuner lovet utbedring av infrastrukturen for vann. I La Nucía er byggingen av et nytt renseanlegg allerede i gang, mens Alfaz del Pi har lovet at saken skal prioriteres. Altea har også gått inn for liknende utbedringer, men trenger i følge byrådet finansiell hjelp til prosjektet og vil ikke starte bygging før de har garantier fra Alicante eller Valencia, det vil si provins- eller regionsadministrasjonen.

Les også:

Nytt vann-renseanlegg i La Nucía

Vannforbud: Altea, Alfaz, La Nucía

Vedgår for dårlig vann-infrastruktur


Mindre ferskvann syd på Costa Blanca

Tilgangen på ferskvann syd på Costa Blanca er mindre enn for byene i nord. For Torrevieja og andre kommuner i Vega Baja har vannmangelen gjort at man det siste året har vært nødt til å basere mye av tilgangen til vann for jordbruket og drikkevann til husholdninger på avsaltingsanleggene langs kysten. I høst fikk rundt 30 kommuner i syd en blanding av ferskvann og avsaltet vann fra Middelhavet i springen.

Les også: Får vannet i springen fra Middelhavet

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter