Gangbroen mellom Alfaz og Albir er forsinket

Publisert

Den nye broen som skal hjelpe gående og syklister å bevege seg mellom Albir og Alfaz del Pi skulle vært igangsatt innen utgangen av 2018. Prosjektet som nå er flere måneder bak skjema fikk i slutten av januer finansieringen på plass. Kommunen vedtok å utvide gjeldsgraden for å kunne låne mere penger fra Alicante-provinsen for å få resten av kostnadene dekket av EU.

Høsten 2018 signaliserte Alfaz del Pi kommune at den lenge omtalte nye gangbroen over N332 mellom Albir og Alfaz del Pi skulle igangsettes innen utgangen av 2018 og være klar etter to måneder, algså slutten av februar.

Broprosjektet er ikke i gang og kommunen har måtte vedta å utvide kredittgrensen for å prøve å realisere prosjektet før valget som holdes i mai måned. Da prosjektet ble presentert i 2018 ble pressen fortalt at finansieringen var i orden.

Ved å betale en del av prosjektet selv sier kommunen de vil få resten av pengene fra EUs fond for regional utvikling. Et fond også Norge bidrar til som en del av EØS avtalen.

Broen vil knytte sammen Albir og Alfaz del Pi for gående og syklister. Rådhuset har ikke gjort offentlig detaljer for nøyaktig plassering eller utforming av den etterlengtede gangbroen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter