Gamlebyen i Altea: En reise gjennom Middelhavets historie

Publisert

Velkommen til den sjarmerende gamlebyen i Altea, en perle i Alicante-provinsen i Spania. Med sine gamle festningsmurer, historiske kirker og brosteinsbelagte gater, tar gamlebyen deg med på en fascinerende reise gjennom tidene. Her er en nærmere titt på den rike historien til Alteas gamleby:

En reise tilbake i tid: Den gamlebyens historie

Altea har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken. Området har vært bebodd av forskjellige sivilisasjoner gjennom århundrene, inkludert fønikere, romere og maurere. Deres innflytelse kan fortsatt sees i den arkitektoniske stilen og kulturen i gamlebyen.

De gamle festningsmurene: En tidskapsel fra fortiden

Når du går gjennom Alteas gamleby, vil du legge merke til de gamle festningsmurene som omgir området. Disse murene er en påminnelse om byens forsvarsstrukturer fra fortiden. Ta deg tid til å vandre langs murene og forestill deg livet i middelalderen mens du nyter den fantastiske utsikten over byen og havet.

Historien til kirken: Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo

En av de mest fremtredende landemerkene i gamlebyen er Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo, kirken med den karakteristiske blåkuplene. Denne vakre kirken har en rik historie som går tilbake til det 17. århundre. Beundre den gotiske og barokke arkitekturen, og gå inn for å oppleve den fredelige atmosfæren inne i kirken.

Fiestas og sommermarked

Gamlebyen i Altea er også kjent for sine fargerike og livlige festivaler som tiltrekker seg besøkende fra nær og fjern. En av de mest populære festivalene er Fiesta de San Juan, som feires den 23. og 24. juni hvert år. Under denne feiringen kan du oppleve fyrverkeri, bål, musikk og dans, og være en del av den tradisjonelle nattlige dukketeaterforestillingen kalt “La Nit de Sant Joan”.

En annen bemerkelsesverdig festival er Fiestas de Moros y Cristianos, som finner sted i slutten av september. Her kan du se fargerike parader, teaterforestillinger og historiske rekonstruksjoner som feirer Alteas kulturelle og historiske arv.

Fiesta de l’Arbret markeres under San Juan, høydepunktet i feiringen er en unik seremoni der en trestokk, kjent som “l’Arbret,” blir reist midt på kirkeplassen. Dette treet er dekorert med fargerike bånd og klær som symboliserer ønsker og bønner fra befolkningen. Seremonien inkluderer også musikk, dans og lokale tradisjoner. Under festivalen kan du oppleve en livlig atmosfære fylt med glede, samhold og kulturell rikdom. Fiesta de l’Arbret er en fantastisk mulighet til å bli kjent med Alteas tradisjoner og delta i en unik feiring som har eksistert i generasjoner.

I tillegg kan du glede deg over lokale markeder og håndverksmesser som arrangeres jevnlig i gamlebyen, hvor du kan oppleve autentiske håndverk, kunstverk og smake på lokale delikatesser.

Utforsk Alteas gamleby – Et historisk og sjarmerende reisemål

Alteas gamleby er en unik destinasjon som tar deg med på en reise gjennom tidene. Utforsk de gamle festningsmurene, oppdag historien til Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo, og la deg fascinere av den autentiske sjarmen til de brosteinsbelagte gatene. Besøk Altea og la historien komme til live foran øynene dine.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter