Besøk fyret i Albir og det romerske museet

Publisert

Påskeferien er i ferd med å begynne. Besøkende i området kan besøke både den romerske villaen i løpet av påsken og fyret ute i naturområdet Sierra Helada.

Friluftsmuseet Villa Romana

Fra fredag 29. mars til mandag 1. april holder friluftsmuseet Villa Romana de l’Albir åpent fra kl. 10.00 til 14.00. Fra 2. april går museet tilbake til de vanlige åpningstidene: tirsdag til fredag kl. 10.00-13.00, søndager og helligdager kl. 10.00-14.00, og mandager er stengt på grunn av hvile for personalet.

Museet åpnet dørene i april 2011 og har allerede hatt nesten 90 000 besøk. Museet er et foregangsmuseum når det gjelder bruk av teknologiske hjelpemidler i formidlingen av kulturarven, og det har også et audiovisuelt rom med 45 utstillinger av stor verdi. Siden 2021 har det blitt tildelt utmerkelsen Blått senter.

Fyrtårnet i Albir

Fyret i Albir vil være åpent fra fredag 29. mars til mandag 1. april fra kl. 10.00 til 13.30. Fra 2. april går det tilbake til de vanlige åpningstidene: mandag til fredag fra kl. 9.00 til 14.00, lørdager, søndager og helligdager fra kl. 10.00 til 13.30.

Turen ut til fyret i Albir er en spektakulær rute på 2,5 kilometer som går gjennom naturparken Sierra Helada. Dette er et vernet område på mer enn 5500 hektar. Ruten til fyrtårnet er det nest mest besøkte i Valencia-regionens naturområder.

Her kan man nyte den spektakulære utsikten over Middelhavet, klippene, Caletas del Metge og La Mina-vikene… Det er en rute som kombinerer natur og historie på en perfekt måte, med gruvene av fønikisk opprinnelse og senere romersk utvinning av oker, sisternen, Bombarda-tårnet og L’Albir fyrtolkningssenter, som ble åpnet for publikum i 2011 av L’Alfàs kommune, der livet til de gamle fyrvokterne er gjenskapt og naturparkens rike fauna og flora er synliggjort.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter