Fremhever turområder og museum i friluft i Albir

Publisert

I Alfaz del Pi håper man på flere turister nå som påsken nærmer seg. I en pressemelding fra rådhuset fremstiller man kommunen som «en sunn kommune» med enkel tilgang til naturområder i nærhet til havet såvell som turområder i fjellet.

Valencia-regionen skalerer nå ned strenge Corona-restriksjoner og næringslivet i Albir og i Alfaz del Pi åpner nå opp igjen.

Gåtur til fyret i Albir

I Albir fremhever man turområdet «Sierra Helada» hvor turen ut til fyret er den mest populære. Veien ut til fyret er tilrettelagt for rullestol og svært populær. Fra utkikksposten ved fyret har man flott utsikt over havet og hele bukten mot Altea og videre til Calpe.

Over fjellet til Benidorm

Man fremhever også den 6.5 kilometer lange turen over Sierra Helada-fjellet til Benidorm. Turen tar normalt 3-4 timer så man minner på at det er lurt å ta med seg litt drikke. Det er lite skygge å hvile under på veien over fjellet. Det kan være bratt utenfor stien så folk oppfordres til å inne gå for langt ut på sidene.

Friluftsmuseet i Albir

Albir-området har en rik histore. Flere av regionens byer ble grunnlagt eller utviklet av de man kaller «maurerne», altså befolkningen fra regionens mer multi-kulturelle histore da størstedelen av befolkningen var muslimer i tillegg til mange jøder og kristne. Regionen har også sin romerske periode. Det er denne siste spanjolene fremhever mest. I Albir finner man i dag restene av en villa fra romer-tiden. Det er her et utendørs museum, åpningstidene her er sporadiske så kontakt rådhuset for informasjon om når man faktisk kan få gå inn på området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: